Son açıklanan enflasyonun aylık %3,54 iken yıllık %85,51 olmasının ardından kamu personeli memur maaş farkının ne kadar olacağı sorusunu araştırmaya devam ediyor.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, aralık ayı itibariyle yılın 2. yarısının ilk 4 ayının ortalaması baz alınarak aylık enflasyon %3,54 olarak belirlendi.

Yine TÜİK verilerine göre yıllık enflasyon ise %85,51 olarak kayıtlara geçti.

Aylık bazda TÜFE 3,54, yıllık bazda %85,51’e yükselirken TÜFE’deki değişim Eylül ayına göre ekim ayında 3,54 olarak oranlara yansıdı.

Enflasyon Sonucuna Göre Memur Maaş Farkı Ne Kadar Olacak?

3 Aralık tarihinde açıklanan ekim dönemi enflasyon verilerine göre memur ve memur emeklilerinin zam oranlarına ilişkin hesaplamalar yapılmaya devam ediyor. Buna göre en düşük devlet memuru maaşı 9109 TL den 10850 TL’ye çıkarken, memur emeklisinin maaşı ise 6000 TL seviyesinden 7250 TL seviyesine çıkabilecek.

Daha önce yayınladığımız "TÜİK’e Göre Memur Enflasyon Farkı Ne Kadar Olacak?" başlıklı haberimizden 2023 ocak ayı memur zammı enflasyon farkı ne kadar olacak? Memur enflasyon farkı 2023 kaç lira olacak? sorularının cevaplarına erişebilirsiniz.

Merkez Bankası tarafından açıkmlanan yıl sonu beklenti anketine göre enflasyon tahmin edildiği oranda çıkması durumunda; Memur ve memur emeklisinin Ocak ayında alacağı zam oranı yüzde 18 - 20 aralığında olacak.

Editör: Haber Merkezi