TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre haziran ayı enflasyonu %4.95 artış gösterirken enflasyon yıllık bazda %78.62 seviyelerine geldi.

Açıklanan oranlar ışığında temmuz ayından geçerli olmak üzere altı aylık dönemde memur ve emeklisine toplu sözleşmeyle %7 artış kararı alınmıştı.

2022 yılının ilk altı ayı için enflasyon farkının %42.35 olması, gerçekleşen enflasyon oranından kaynaklı ilave %34.69’luk enflasyon fark artışıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde 1 Temmuz’dan geçerli olmak üzere toplam %41.69 artış olacağı öğrenildi.

Memurların ve emeklisinin maaşlarına yapılacak zamla ilgili yanlış hesaplama yapıldığını dile getiren Prof. Dr. Aziz Çelik, temmuz maaş artış oranının %47 olması gerektiğini belirtti. Çelik, %41.7’lik hesap toplu sözleşmeye aykırı, anayasaya aykırı ve çalışan lehine yorum ilkesine aykırı bir karardır dedi.

Memur ve memur emeklisinin %5.3 puan kaybedeceğini dile getiren öğretim görevlisi Çelik, “Maliye Bakanlığı yanlış hesaplıyor, sendikalar itiraz etmelidir” açıklamasında bulundu.

Prof. Dr. Çelik’in Yayınladığı Memur Ve Emeklisi Farkı Ve Zammı Tablosu: