Hükümet kanadından özellikle Ak Parti Grup Başkanvekilleri tarafından "çalışmalar devam ediyor" şeklinde açıklamalarla günü kurtaran beyanatlar verilsede sağlık çalışanları yaklaşık 5 aydır somut adım atılmasını bekliyor. 

Cumhurbaşkanı Müjdeler Vermişti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mart Tıp Bayramında yaptığı konuşmada "Döner almayan hastane kalmayacak merkezi bütçeden aktarılacak" , "Maaşlar tek bordrodan ödenecek", "İki farklı bordro olmayacak", "Ek ödemelerde artış olacak", "Ek ödemeler emekliliğe yansıyacak" şeklinde özetleyeceğimiz müjdeleri vermiş olsa da bugün itibariyle somut adımı atılan bir müjde çıkmadı. 

Sabit ek ödeme için kanun gerekiyor

Diğer taraftan Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş geçtiğimiz günlerde Sağlıkçılara yapılacak iyileştirme için ''Burada bir kısmının kanun teklifi olmadan idari bir işlemle yapılması gereken konular arasında olduğunu görüyoruz'' demişti. ''Sabit ek ödemelerin merkezi yönetim bütçesine alınarak, aylıklarının tek bir bordro ile ödenmesi'  için TBMM Genel Kurulundan çıkacak kanunla mümkün olduğu biliniyor. Gelinen noktada henüz böyle bir teklifin bırakın Genel Kurulu Sağlık Komisyouna dahi gelmediği biliniyor.

Maliye sabitlerin genel bütçeye geçmesine karşı çıkıyor

saglikpersoneliHABER.NET haber kaynaklarımızdan edindiğimiz bilgilere göre Hazine ve Maliye Bakanlığının sabit ek ödemelerin genel bütçeden ödenmesine karşı çıktığı oldu. Nureddin Nebati'nin Bakanlığını yaptığı Hazine ve Maliye Bakanlığı ile sağlık çalışanlarına yapılacak iyileştirmeler üzerine hazırlıklarını sürdüren Bakanlık bürokratları gelinen noktada henüz somut bir uzlaşma sağayamadı.

Sabitler için bölgesel ödeme yapalım dediler

Öte yandan sabit ek ödemeleri genel bütçeye aktarmak istemeyen Hazine ve Mali Bakanlığının bu konuda "Bölgesel çözüm önerileri" getirerek süreci iyice çıkmaza soktuğu söyleniyor. Sağlık çalışanlarına ücretlerini ek ödeme, sabit, maaş, nöbet, icap vb. kalemlerle parça parça bölük pörçük ödemeyi ilke edinen Bakanlık, sabit ek ödemelerin genel bütçeye aktarılmasına karşı çıkarak bölgesel ödeme ile neyi kastettiği konusunda detaylar henüz saglikpersoneliHABER.NET olarak elimize ulaşmadı. Detaylarla ilgili kulislerden bilgi edinmeye devam ediyoruz.