Hazine ve Maliye Bakanlığında Genel Müdür olarak görev yapan Ferhat Aydoğan’a Milletvekili Dr. Fikret Şahin tarafından “sorum çok basit, maaşlar da bir değişiklik var mı yok mu?” şeklindeki soruya Genel Müdürün verdiği cevap yapılan düzenlemenin içeriğini de ortaya koymuş oldu

Sağlık çalışanı özlük haklarına yönelik sağlık komisyonu‘nda kabul edilen yasa teklifi Hazine Ve Maliye Bakanlığı İle Sağlık Bakanlığı bürokratlarının komisyon üyelerine ve milletvekillerine bilgi verdiği esnada Maliye Bakanlığı Genel Müdüründen alınan cevap temel sabit maaşlar da herhangi bir artışın olmayacağını ortaya koydu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdür Yardımcısı Ferhat Aydoğdu, sağlık çalışanlarının mali haklarına yönelik iyileştirilmeye ilişkin,  "Şu an uzman tabiplerde 17 bin olan gösterge rakamı 26 bine, tabip ve diş tabipleri için 13 bin gösterge rakamı 20 bine yükseltiliyor. Bu artışla birlikte uzman tabiplerin halihazırda almış oldukları 4 bin lira civarındaki ilave ödeme, 6 bin 120 liraya yükseliyor; emeklilik için. Tabipler ve diş tabipleri için alınan rakam da 3 bin 60 liradan 4 bin 700 liraya yükseliyor. Bu artış da uzman tabipler için 2 bin 110 liraya tekabül ediyor, tabipler ve diş tabipleri için de 1648 liraya tekabül ediyor. Şu anda bir uzman tabibimiz, 30 yıl üzerinden emekli olduğu zaman 10 bin 900 lira civarında bir rakam alıyor. Bu teklifle birlikte uzman doktorun emekli aylığı 13 bin lira civarına yükseliyor." bilgisini paylaştı.

"BUNU ANAYASA MAHKEMESİ'NE GÖTÜRECEĞİZ"

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, her bir sağlık tesisinde ek ödemeye esas işlemleri denetlemek üzere inceleme heyetleri oluşturulduğuna dikkati çekerek, "Kanunda 'İnceleme Heyeti kuracağız' diyerek, Danıştay'ın önerdiği gibi yasal düzenleme yapmış olmuyorsunuz. Yarın buradaki uygulama konuları, idari konular, idari yargıya, Danıştay'a gidecek ve biz bunu Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi