Zam oranlarıyla ilgili Ahmet Hakan'ın "Asgari ücretten dolayı beklenti çıtasının hayli yükseldiği memur ve emekli maaşlarına (zam) ne gelecek?" sorusuna cevap veren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Emin olduğum bir şey var. 19 yıllık bir müktesebat var. Müktesebat şunu gösteriyor: Enflasyonun üstünde, enflasyona ezdirmeyecek şekilde bir artırım yapacağım. Bunun rahatlığıyla buraya geliyorum." dedi.

Ahmet Hakan’ın “rakam neye tekabül eder” sorusuna ise Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: “Onunla ilgili Çalışma Bakanımız önerilerde bulunuyor. Kendi bütçemize de bakacağız. Bütçe açısından optimal olan kısım vatandaş açısından nereye geliyorsa, sonra da siyasi irade yetkisini kullanacak. Çünkü sonuçta ülkeyi Sayın Cumhurbaşkanımız temiz oylarla seçilerek yönetiyor. Siyasi sorumluluk da ona ait olduğu için Kabine de fiyatlar verilir, maliyetler ortaya konur, bütçeye olan etkisi konuşulur, sonra da Sayın Cumhurbaşkanımız kararını verir” dedi.

MALİYE BAKANININ AÇIKLAMASI:

HAZİNE ZAMMA TAKOZ KOYMAYACAK

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, 2 gün önce A Haber yayında emekli ve memurun dört gözle beklediği zamma ilişkin "Asgari ücrete yüzde 50 zam yapmışsınız, kamu görevlileriyle çok güzel bir anlaşma yapılmış.Şimdi sıra emeklilerde. Onların da hakkını vermek lazım. Zam oranında sayın Cumhurbaşkanı gerekeni açıklar. Hazine, sabit gelirliler konusunda sıkıntı çıkarmayacak." ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Haber Merkezi