Meclis’te basın mensuplarıyla buluşan Grup Başkanvekili Ünal, Cumhurbaşkanının maaşına %40,4 zam yapılacağı yönündeki haberlere açıklık getirdi.

CHP Grup Başkanvekili Özel ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı maaşına %40 zam açıklamalarına değinen Ünal, "konuyu son derece iyi bildikleri halde Sayın Cumhurbaşkanımızı yıpratmaya dönük her türlü çirkinliği maalesef gösteriyorlar" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı ödeneğinin 2020’de %7, 2021’de %14 oranında artırıldığını belirten Ünal “Cumhurbaşkanımız kendi ödeneği ile ilgili aslında maaş olarak ödenen herhangi bir artış talep etmedi” açıklamasında bulundu.

Milletvekilleri başta olmak üzere eski Meclis Başkanları, emekli Cumhurbaşkanları ve Milletvekillerinin maaşlarının Cumhurbaşkanı maaşına endeksli olduğunu dile getiren Ünal, “CHP lideri Kılıçdaroğlu emekli maaşı da dahil olmak üzere 3000’e yakın milletvekilinin emekli maaşlarında herhangi bir artışın olmaması anlamına gelir. Cumhurbaşkanını, bu duruma karşı bilgilendirildikten sonra artışa rıza gösterdi” dedi.