Kamu personeline uygulanan vergi dilimi nedeniyle Temmuz maaşında Haziran maaşına oranla ortalama 1000 TL eksik ücretin sağlık çalışanlarına yansıyacağı söyleniyor.

SHS olarak tanımlanan Sağlık Hizmetleri Sınıfında görev yapan Lisans mezunu bir sağlık personelinin ( ebe - hemşire - sağlık memuru) maaş değerlendirmesi şu şekilde oldu;

18 senelik memuriyeti olan lisans mezunu bir sağlık personeli temmuz zammından gelecek olan ortlama 2500 TL ücretin 1000 TL'si vergiye gidecek. 

Lisans mezunu bir sağlık personelinin maaşı tüm memurların ortalaması olan 6 bin lira ortalama maaşa sahip. Sağlık Çalışanlarının bir kısmı ise (şoför, memur, vhki ) ortalama memur maaşından daha az maaş aldığı biliniyor. 

Sağlık Çalışanlarının ortalama memur maaşından daha yüksek bir ücret alması gerekmektedir. Karşılaştıkları riks ve iş yoğunluğu bunun en önemli sebebidir..

Özel sektörde çalışan sağlık çalışanları ile devlette çalışan sağlık çalışanları arasında maaş farkı yok denecek kadar azalmıştır. Bugün özel hastaneler acil servis , ameliyathane ve doğumhanede çalışan kıdemli personeline 7-8 bin lira maaş verirken 1.derece de görev yapan lisans mezunu sağlık personeli maaş + sabit 8.bin lira ortalama ücret almaktadır.

Editör: Haber Merkezi