9 Temmuz Cumartesi ile 12 Temmuz Salı günleri arasına denk gelen Kurban Bayramı tatili nedeniyle memurlar temmuz maaşlarını bayramdan önce yatırılmasını bekliyor.

Temmuz ayında yapılacak memur zammı nedeniyle gözlerin çevrildiği maaşlarda, Kurban Bayramı tatilinin 15 Temmuz öncesine denk gelmesi nedeniyle özellikle kurban alımı yapmayı bekleyen memurlar, maaşlarının bayramdan önce yatırılmasını bekliyorlar.

Bilindiği gibi TÜİK tarafından 4 Temmuz Pazartesi günü haziran ayına ait enflasyon verilerini açıklayacak. TÜİK‘in açıklamasının ardından 2022’nin ikinci altı ayı için memur zammı da belirlenmiş olacak. Tüm bu gelişmelerin yanında emekli ve memurların maaşlarına enflasyon farkı ile beraber toplu sözleşme memur zammı eklenecek. Ayrıca memurlar artan enflasyon nedeniyle ek zam beklentilerinide sürdürüyor.

Daha önceki bayramlarda maaşların erken yattığını ifade eden birçok memurun Kurban Bayramı’nda da maaşların erken yatırılması gerektiğini belirtirken konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Diğer taraftan sağlık camiası özellikle performans ve nöbet ücretleri ile fazla mesai ücretlerinin bayramdan önce yatırılması yönünde taleplerini dile getiriyorlar.