Bingöl İl Özel İdaresi halihazırda devam eden promosyon sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti. Yeniden ihale düzenleyen İl Özel İdaresi 23.800 TL karşılığında ihaleyi sonuçlandırdı.

Bingöl İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Enes Üçgül tarafından yapılan açıklamada "artan maaş farkları nedeniyle bankadan promosyon sözleşmemizin güncellenmesi istenmiş ancak uygun görülmemiştir" denildi.

Bankanın promosyon anlaşmasını revize talebine uygun karşılık vermemesi üzerine sözleşmenin tek taraflı olarak fesih edildiğini belirten Genel Sekreter Üçgül, "Yeni yapılan ihale ile her bir çalışanımıza 23.875 TL promosyon ücreti ödenecektir" dedi.

İl Özel idaresinin tek taraflı feshettiği işlemin emsal niteliğinde olduğu yorumlanırken, Sağlık Bakanlığı bürokrasisinin daha ne kadar promosyon anlaşmalarının revize edilmesine sessiz kalacağı merak ediliyor.

Bilindiği üzere yeni dönemde banka promosyon sözleşmeleri yaklaşık olarak 25 ila 30 BİN TL civarında yapılmakta. Ancak 2021 yılından önce yapılan promosyon ihalelerinde ise en yüksek rakamlar 5000 TL civarlarında kaldı. Ciddi anlamda hak kaybına ve eşitsizliğe uğrayan başta sağlık çalışanları olmak üzere kamu kurumlarında görev yapan personeller maaş promosyon ihalelerinin revize edilmesini istiyor.

Ankara'da Sağlık Sen Başkanları Promosyon İptali İçin Başvurdu

Diğer taraftan Ankara'da sağlık çalışanları adına Sağlık Müdürlüğünde yetkili olan Sağlık Sen Sendikası Şube Başkanları resmi yazı ile Sağlık Müdürlüğü evrak birimini muhatap almaya devam ettikleri öğrenildi. Ağustos ayına girilmesine rağmen sağlık personelinin alacağı söylenen TABAN cretin akıbeti belli değilken, 3600 ek göstergenin dahi 2023 yılına kanunla sarkıtıldığı ortada iken fazla çalışma ücreti vermeyen idarelerin vurdumduymazlıkları can yakmaya devam ederken yetkili olduklarını söyleyen sendika başkanlarının hala evrak birimlerinde hak araması personeli huzursuz etmeye devam ediyor.

 

Sağlık Çalışanları Sizden Lütuf Beklemiyor

Çalışanlar, başta sendika başkanları olmak üzere sözleşmeli olarak idarecilik, yöneticilik görevi yapanlardan promosyon konusunda lütuf beklemiyor. Aksine bulundukları görevlerin gereğini yerine getirmelerini istiyorlar. Yapılan promosyon ihaleleri gelişen ekonomik koşullara ve yeni enflasyona göre ayarlanmaması nedeniyle çalışanlar mağdur edilmektedir. Bu konuda sözleşmenin iptalini yada revize edilmesini evrak birimlerinden verilen barkodlarla çözeceğini düşünen tüm makamlar görevlerini yapmıyor anlamına gelmektedir.

Hangi Yönetici Bankanın Hangisi Çalışanın Yanında, Herkes Bilsin

Yapılan promosyon sözleşmeleri iptal edilmeli yada değişen şartlara uyum sağlayacak şekilde revize edilmelidir. Bankaların revizyon taleplerine olumsuz yanıt vermesi durumunda sözleşmeler idareler tarafından tek taraflı olarak fesih edilmeli ve yeni ihaleleri çıkılmalıdır. Sözleşmeyi feshetmeye yanaşmayan idareciler, çalışanın temsilcisi konumundaki yetkili – yetkisiz tüm sendikalar tarafından sağlık personeline ifşa edilmeli, hangi yöneticinin bankanın yanında durduğu, hangi yöneticinin de çalışanın yanında durduğu açıkça bilinmelidir.

Editör: Haber Merkezi