Özellikle performans ek ödeme sisteminde yapılması beklenen köklü değişikliğin yanında sabit ek ödeme ve maaşlar da yapılması beklenen iyileştirmeler hala gerçekleşmedi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş‘ın ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın geçtiğimiz hafta Anadolu Ajansına yaptıkları açıklamalara göre söz verilen iyileştirmelerin bugün ya da yarın meclis gündemine gelmesi gerekiyor. 

Mustafa Elitaş düzenlemeyle ilgili mayıs ayı içerisinde meclis gündemine getirmeyi planladıklarını aktarmış, başta hemşireler ve diğer sağlık bilimi lisansİyerlerinin 3600 ek gösterge kapsamı içerisinde yer alacağını açıklamıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise geçtiğimiz hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada sağlık çalışanlarının maaş ödeme sistemleri ve özlük haklarında yapılacak iyileştirmelere ait düzenlemeleri çok yakında meclis gündemine alınacağını, biraz daha sabır gerektiğini ifade etmişti.

BU HAFTAKİ GÜNDEMDE DE ZAM DÜZENLEMESİ YOK

Önümüzdeki günlerde Mayıs Ayı’nın bitmesi, haziran ayının ilk haftasına gireceğimiz düşünüldüğünde Meclis Genel Kuruluna gelecek kanun teklifleri merak ediliyordu. Bu hafta ( 30 Mayıs - 5 Haziran arası) Meclis’de görüşelecek tekliflere ne bakıldığında sağlık çalışanlarının maaş iyileştirmesi ile ilgili herhangi bir düzenlemenin gündemde olmadığı görüldü. Hekim sendikaları ise 15 Haziran tarihini "köprüden önce son çıkış" olarak görürken, mâli iyileştirmelerin ivedi olarak yapılması bekleniyor.