Buna göre devlet hastaneleri başta olmak üzere Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesislerinde görevli Lise mezunu hemşirelerin Ocak 2021 zammı ile beraber maaş ve sabit ek ödemeleri belli oldu. Yarın (15 Ocak 2021) itibariyle hesaplara yatması beklenen ücretlerin hizmet yılı ve kadro derecesi ile ayrı ayrı tablosunu aşağıdan görebilirsiniz.

2021 Ocak – Temmuz Dönemi Önlisans Mezunu Hemşire - Ebe Maaşları haberi için tıklayınız

YENİ BAŞLAYAN VE 30 YILLIK LİSE HEMŞİRE NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

  • Kadro Derecesi 2/5 olan ve 30 yıllık hizmet süresi olan lise mezunu hemşirenin Ocak 2021 itibariyle maaş olarak 3.522,70 TL alacağı, aynı hemşirenin 1.674,68 TL’de sabit ek ödeme alacağı hesaplandı. 

  • 12/2’si kadro dereceye sahip mesleğe yeni başlayan ortaöğretim mezunu hemşire ise Ocak 2021 itibariyle maaş olarak 3.229,74 TL alacağı, aynı hemşirenin 1.310,62 TL’de sabit ek ödeme alacağı hesaplandı.

Lisans Hemşire ve Ebelerin 2021 Ocak – Temmuz Dönemi Maaşı Ne Kadar Oldu? haberi için tıklayınız

Ortaöğretim mezunu hemşireler, MEB'e bağlı sağlık meslek liselerinden mezun olarak Sağlık Bakanlığına bağlı hastane ve diğer sağlık tesislerinde görev almaktadırlar. Bu yıl itibariyle bu bölümler kapatıldı. Sayı olarak düşük olmakla beraber Sağlık Bakanlığı personel alımlarında ortaöğretim mezunu hemşire de almaktadır. Lisans mezunu hemşirelere nazaran Ocak 2021 dönemini baz alırsak 306,63 TL eksik ücret almaktadırlar. Bu bölüm mezuniyeti olan hemşirelere Lisans bölümünü bitirmeleride tavsiye edilmektedir. Ortaöğretim hemşirelerin maaşları ve diğer özlük hakları ile ilgili makalemizi okumaya devam edebilirsiniz. Bunun yanında aklınıza takılan tüm soruları bizlere haber bitimindeki yorum bölümünden mesaj olarak gönderebilirsiniz. 

Ortaöğretim Hemşire 2021 Maaşları Ne Kadar?


NOT:
*Aile yardımı ve asgari geçim indirimi bakımından, bekar (ya da eşi çalışan) ve çocuksuz personele göre değerlendirme yapılmıştır.
*Toplu sözleşme ikramiyesi ödemeleri, performansa dayalı döner sermaye ödemeleri ile çalışılan yerden kaynaklı zam ve tazminat farklılıkları dikkate alınmamış, zam ve tazminatların en düşük miktarı esas alınmıştır.
*Yabancı dil tazminatı ödemesi hesaplamaya dahil edilmemiştir.
*Tabloda hizmet süreleri 13 yıldan az olanların, 14.10.2008 tarihinden sonra işe girmiş oldukları varsayılarak, sosyal güvenlik kesintileri ilgili mevzuat çerçevesinde hesaplanmıştır.
*Tabloda hizmet süreleri itibariyle personelin ulaşabileceği derece ve kademeler tahmini olarak alındığından, hizmet yıllarına karşılık gösterilen derece ve kademelerde farklılıklar görülebilir.

Ortaöğretim Hemşire 2020 Döner Sermaye Ücretleri Nedir?

Ortaöğretim hemşireler döner sermaye ücretleri birçok farklı etkenin yanında son yıllarda sıfırlanan bütçeler nedeniyle değişiklik göstermektedir. Bu etkenler arasında;

  • Görev yapılan şehir,
  • Görev yapılan hastane,
  • Görev yapılan hastanenin türü (devlet hastanesi, eğitim ve araştırma hastaneleri gibi.),
  • Görev yapılan birim (acil servis, yoğun bakım, ameliyathane, cerrahi servisi  gibi.),

gibi etkenler yer almaktadır. Buna istinaden;

  1. En Çok Döner Sermaye Verilen Hastane Türleri: Eğitim araştırma hastaneleri > Devlet Hastaneleri > İlçe Devlet Hastaneleri
  2. En Çok Döner Sermaye Verilen Birimler: Acil Servis > Yoğun Bakım > Ameliyathane > Diğer Servisler
  3. En Çok Döner Sermaye Verilen Birimler: Urfa, İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır gibi büyük şehirler.

Ortaöğretim Hemşire Nerelerde Çalışabilir?

  • Devlet Hastaneleri ve Eğitim Araştırma Hastanelerinin acil servis, ameliyathane, yoğun bakım ve diğer tüm servislerinde,
  • Özel Hastanelerin acil servis, ameliyathane, yoğun bakım ve diğer tüm servislerinde,
  • Aile Sağlığı Merkezlerinde,
  • Sağlık Evlerinde,

ortaöğretim hemşireler başarılı şekilde çalışabilmektedir.

Editör: Haber Merkezi