Yenişafak Gazetesinden Ahmet Ünlü yazısında, Lisans mezunu olarak YH Sınıfında çalışan personelin lise mezunu GİH personelinden daha düşük ücret aldığına değindi.

Lisans mezunu olarak YH Sınıfında çalışıyorum ama lise mezunu GİH personelinden daha düşük ücret alıyorum

Daha önceki yazılarımızda da bahsettiğimiz üzere, YHS personeli asli ve sürekli hizmet yapmadığı için bunların memur olarak kabul edilmeleri de doğru değildir. Taşeron işçilerin KHK ile kamu işçisi yapılmasından sonra kamudaki YHS personelinin durumu iyice sıkıntılı olmaya başlamıştır.

Bu sınıfta görev yapanlar maalesef ek gösterge alamamaktadırlar. Dolayısıyla bunların hem maaşları hem de emekli maaşları çok düşük olmaktadır. Ancak, bunlara ek ödeme yapılmaktadır. Ayrıca, bunlardan 1-4 dereceden aylık alanlar % 90, 5-7 dereceden aylık alanlar % 80 ve diğer derecelerden aylık alanlar da % 70 oranında ek ödeme almaktadır.

Bu sınıfta görev yapanların görevde yükselme sınavına girerek GİH sınıfına veya unvan değişikliği sınavına girerek Teknik Hizmetler sınıfına geçmekten başka alternatiflerinin olmadığını düşünüyoruz. Kamu kurumları zaman zaman görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavı açarak YHS'de görev yapan personel sayısını azaltmaya çalışmaktadır.

Editör: Haber Merkezi