2023 4 b sözleşmeli hemşire , ebe maaşları , sağlık bakanlığında çalışan lisans hemşire ve ebe maaşları 2023 yılında ne kadar oldu? 2023 yılı ocak temmuz dönemi hemşire ve ebe maaşları

Devlet hastaneleri ve Sağlık Bakanlığına bağlı tüm sağlık tesislerinde görevli Lisans mezunu hemşirelerin Ocak 2023 memur oransal zam ve enflasyon farkıyla beraber toplam %25 zamlı maaş ve taban ödemeleri belli oldu. Ocak 2023 dönemi için memur zammının belli olması sonrasında hesaplara yatması beklenen oransal zam oranları ile Lisans mezunu hemşire ve diğer sağlık personelinin maaşları..

Lisans mezunu hemşire ve ebe 2023 yılı Ocak %25 zamlı maaşlarını ve zamlı taban ödemelerini aşağıda yer alan tabloda paylaştık. Tablo Mutemet Serkan KAFALI tarafından oluşturulmuştur. Ayrıca bekar yada eşi çalışan memur durumuna göre hesaplama oluşturulmuştur. Hesaplanan maaşlarda BES kesintisi yapılmamıştır. Maaşlar hizmet yılı ve kadro derecesine göre ayrı ayrı hesaplanmıştır. Bekar yada eşi çalışan memur durumuna göre hesaplama oluşturulmuştur. 

2023 yılında yüzde 16,48 oranında oluşan enflasyon farkı dahil zam oranı, Cumhurbaşkanı tarafından yüzde 25 olarak açıklandı. Ocak 2023 için memur ve memur emeklilerine ödenecek birinci altı aylık enflasyon farkı da dahil yüzde 16,48 oranında çıktı. Ayrıca 706 TL olarak verilmekte olan toplu sözleşme ikramiyesi 2023 Ocak ayında 883 TL olarak verilecek.


Lise Hemşire Sağlık Personelinin 2023 Ocak Zamlı Maaşları – TIKLAYIN


Ön Lisans Hemşire ve Ebelerin 2023 Ocak Zamlı Maaşları – TIKLAYIN


  • D/K’sı 1/4 Kıdem Yılı 26 ve Üstü Lisans mezunu Hemşire’nin 2023 Ocak Net Maaşı 18.118,74 TL oldu. Bu tutarın içerisinde 1067,95 TL taban ödeme, 883 TL sendika parasıda yer almaktadır. 

Yukarıdaki tutarlara Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarında sendika üyesi olanlar 883 TL toplu sözleşme ikramiyesi eklemesi gerekmektedir.

LİSANS HEMŞİRE OCAK 2023 MAAŞLARI

NOT:
**Sendika üyesi olan hemşire maaşı dikkate alınmıştır. 
* Sabit ek ödemeye yapılan %20'lik zam hesaplamaya ilave edilmiştir.

*Aile yardımı ve asgari geçim indirimi bakımından, bekar (ya da eşi çalışan) ve çocuksuz personele göre değerlendirme yapılmıştır.
*Performansa dayalı döner sermaye ödemeleri ile çalışılan yerden kaynaklı zam ve tazminat farklılıkları dikkate alınmamış, zam ve tazminatların en düşük miktarı esas alınmıştır.
*Yabancı dil tazminatı ödemesi hesaplamaya dahil edilmemiştir.
*Tabloda hizmet süreleri 13 yıldan az olanların, 14.10.2008 tarihinden sonra işe girmiş oldukları varsayılarak, sosyal güvenlik kesintileri ilgili mevzuat çerçevesinde hesaplanmıştır.
*Tabloda hizmet süreleri itibariyle personelin ulaşabileceği derece ve kademeler tahmini olarak alındığından, hizmet yıllarına karşılık gösterilen derece ve kademelerde farklılıklar görülebilir.