Döviz piyasalarındaki olağanüstü hareketlilik olduğunu söyleyen Ak Parti Genel Başkan Vekili Kurtulmuş, bu hareketliliğin belli bir seviyeye girmesini sağlayabilmek istediklerini, bu anlamda aşırı sert oynamaların kaybolmakta olduğunu gördüklerini belirtti. Enflasyonun bir şekilde dizginlenebilmesi gerektiğini belirten Kurtulmuş, bu durumla ilgili kurumların tüm mesailerini verdiklerini açıklayarak “vatandaşlarımız hayat pahalılığına maruz kalıyor. Vatandaşımızın gelir seviyesinin artırılması için çalışıyoruz” dedi.

MEMURA ZAM YÜZDE 40’LARI BULABİLİR

Önlerindeki güncel konulardan birinin de temmuz ayı ile beraber çalışanların ve emeklilerin alım güçlerini daha yukarı çıkartmak için yüzde 40’lara yakın bir dokunuş gerçekleştirebilmek olduğunu söyleyen Kurtulmuş, “asgari ücret ile ilgili bir dokunuşun yapılabilmesi” dedi

Dinamik bir süreçten geçtiklerini söyleyen Numan Kurtulmuş, dünya ekonomilerinin dinamikleri ile ulusal ekonomilerin dinamiklerini her zaman çok yakın olduğunu, “tahıl, dünya piyasalarına çıkmıyorsa buradaki fiyat dalgalanmalarından hiçbir ülke kendini koruyamaz” dedi. 5 aylık ekonomi performansını hatırlatan Kurtulmuş, kamu bütçesinin fazla verdiğini söyleyerek “hala bütçe disiplinini koruyan bir ülkeyiz” açıklamasında bulundu.

“Bu yılın yaz ayları ile beraber bir rahatlamayı ve ondan sonraki dönemde de baz etkisi ile beraber kalıcı bir rahatlama hissedeceğimiz anlaşılıyor” diyen Kurtulmuş, “Turizm de ciddi bir gelişme yaşanacağına öngörüyoruz” ifadesini kullandı.