2021 yılında Sosyal Güvenlik Kurumunda görev yapan bir çalışan, Kurum ile Banka arasında 3 yıllık promosyon sözleşmesi imzalandığını, süresi devam eden promosyon sözleşmesinin enflasyon ve ekonomik gelişmeler sonrasında güncellenmesi gerektiği yönündeki talebini Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvuru yaparak iletti.

Geçtiğimiz yıl banka ile yapılan promosyon sözleşmesinde 3 yıllık anlaşma karşılığı toplam 4000 TL’nin çalışanlara peşin olarak ödendiği belirtildi.

Promosyon Tutarı Enflasyon Oranında Güncellenmeli!

Ancak sözleşmenin imzalanmasından sonra dünyada yaşanan ekonomik gelişmeler sonucu enflasyon oranında artış yaşandığı ifade edilen KDK başvurusunda, Banka maaş promosyon tutarının da enflasyondaki artışa göre güncellenmesi gerektiği belirtildi.

Protokolün Bitiş Tarihine Kadar Dönem İçin Yeni Ödeme Yapılsın

Enflasyon artışına göre yapılacak güncelleme sonrası çıkacak olan farkın protokolün bitiş tarihine kadar olan dönem için yapılacak hesaplama sonrasında tek seferde çalışanlara ödenmesi gerektiği belirtildi.

SÖZLEŞME FESHİNDE MALİ KÜLFET YOK

Ayrıca banka maaş promosyon tutarlarında sürekli artış sağlanması amacıyla yaptığı başvurunun daha önce Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından uygun bulunmadığı belirtilen başvuruda, promosyon sözleşmelerinin bankalarca revize edilmemesi halinde tek taraflı olarak sözleşmenin feshedilmesinin kurumlara herhangi bir mali külfet getirmeyeceği savunuldu.

KDK, başvuruya ilişkin gerekli incelemeleri yapacak ve ilgili kurumlarla görüşmeler gerçekleştirecek.