Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de saat 16.25'te toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.

Memurların yüzde 5'lik artışını yüzde 7.5 olarak uygulama kararı aldık. Böylece memurlarımızın maaş artış oranını yüzde 30.5'a çıkardık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından bazı satırbaşları şöyle:

-Salgının ekonomiler üzerindeki baskısının artmasına rağmen Türkiye geçen yıl ihracatta rekor kırdı.

-Turizmde önceki yıla göre gelirde yüzde 100'lük bir artış sağladık.

-226 milyar dolarlık ihracatla, küresel ihracatta ilk kez yüzde 1'den fazla pay aldık. 20 yıl önce 86 milyar doları bulmayan dış ticaret hacmimiz 500 milyar dolar sınırına dayandı.

-Yeni mezun gençleri istihdam eden işletmelere 100 bin TL destek verilecek. Son 12 aydaki çalışan sayısını koruyup meslek lisesi veya üniversite mezunu gencimizi en az 12 ay boyunca istihdam etme taahhüdünde bulunan işletmelere 100 bin lira destek veriyoruz.

Kur korumalı Türk lirası mevduatına kısa sürede 78 milyar liralık bir geçişin yaşanması, vatandaşlarımızın ekonomi programımıza olan güveninin bir işaretidir.

Geçtiğimiz yıl, vatandaşımız lehine doğal gazda 80 milyar, elektrikte 20 milyar liralık fedakarlık yaptık. Kömür yardımı olarak verilen yardımın doğal gaz desteği olarak da verilebileceğinin müjdesini veriyorum

HABER GÜNCELLENMEKTEDİR