2 Ağustosta başlayan toplu sözleşme dün tam bir fiyasko ile sonuçlandı. Benim sevgili memur kardeşimi gene iki yıllık süreçte yoksulluk bekler gene ay sonları bir yıl kadar uzaktır ve bir türlü bitmez...

Bu temmuzda enflasyon bize 8.45 zam verdi ki son 3 yıllık enflasyon tablosuna baktığımızda enflasyonun her yıl düzenli olarak arttığını görebiliriz. Yani 2022 ve 2023 yılları için anlaşılan zam oranları zaten enflasyon bu zamlardan yüksek çıkacağı için uygulanamayacaktır ve doğal olarak geçersizdir. Ve biri çıkıp yüzde 5'lik zammı benim aklımla dalga geçercesine kazanımmış anlatıyor haklısın kardesim bu büyük bir kazanım ama ben salağım ve bunu anlayamıyorum.

Gelelim yüzde 300'e yakın arttırılan toplu sözleşme ücretlerine böyle astronomik bir artış neden yapılmış olabilir?

Burda iki neden var: Birincisi sayıları 500 bini bulan sendikasız memurları da sendikaya üye edebilmek ikincisi ise bu sözleşme sonrası yaşanacak sendika istifalarını memura 3 ayda bir 400 lira vererek susturmak yani sendika diyor ki tamam ben zam alamadım amma sen de benden istifa edersen bu 400 lirayı rüyanda görürsün...

Yani sendika kendini garantiye almış bu yolla.

Ama benim sevgili memur kardeşim sendikadan istifa eder ve gerçekten tertemiz duygularla kurulmuş,üye sayıları cok az ama gerçekten sendikacılık yapan küçük sendikalara üye olarak hem Sendikasını cezalandırır hem de 400 lirasını 3 ayda bir alır .

Ben burada hiçbir kazanım göremiyorum enflasyon altında kalacağını adınız gibi bildiğiniz zamlara imza attınız ve memura yoksulsun sen yoksul kal dediniz.

Bu rakamı kabul etmemeliydiniz böyle bir rakam insan aklıyla dalga geçmektir çarsıya pazara gidin sizin 6 için aldığınız yüzde 5 zammin, gıda urünlerine her ay geldiğini göreceksiniz.

Ama daha vahimi bu zamları bir kazanım olarak sunmanız ise uzun yıllar unutulmayacak bir sendikacılık esprisi olarak literatürde yerini alacak.

***

Arkadaşlar daha hakeme gidilebilirdi, iş bırakma ve iş yavaşlatma eylemleri yapılabilirdi, bizim emeğimiz attığınız o imzadan çok büyüktür. Memurun emeğinin gücünü masaya yansıtamadımız .Memur maaşları sayenizde kelimenin tam anlamıyla "Masada Kaldı"

Sizler bir de çıkıp bunu kazanım.olarak anlatmaya kalkıp bizi daha fazla üzmeyin lutfen bırakın ve gidin..

SAĞLIKÇI MEHMET

Editör: Haber Merkezi