Belediyeden toplu sözleşmeyle ilgili yapılan açıklamada, işçinin alınteri, emek ve gayretinin inkar edilemez olduğunu dile getirildi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında imzalanan toplu sözleşme protokolü 1 Temmuz 2022 ile 30 Haziran 2023 tarihleri arasını kapsıyor.

Toplu sözleşmede var alan mutabakatla işçilerin yevmiyeleri başta olmak üzere aylıkları ile beraber ödenen sosyal yardım başlığı altındaki yemek yardımı, taşıt yardımı, yakacak yardımı ve çocuk yardımına %75’i aşan oranda zam yapıldı.

Yine imzalanan toplu sözleşme protokolüyle işçilerin öğrenim yardımı, evlenme yardımı ve askerilik yardımlarına ise ortalama %150 oranında zam yapılması kararlaştırıldıırken Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenen bayram ikramiyeleri de 500 TL’ye çıkarıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen emeğin karşılığının paha biçilmeyecek kadar değerli ve kıymetli olduğunu belirterek, maaş artışları hususunda ellerinden geleni yapıp tüm imkanları zorladıklarını sözlerine ekledi.

Hak-İş Konfederasyonu Erzurum İl Başkanı ve Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı Şahin Girmenç ise Başkan Sekmen'in Erzurum için bir şans olduğunu anlatarak, "Günümüz şartlarında, mevcut konjonktürde böyle bir zam yapmak her babayiğidin harcı değildir. Başkanımız bu zamla işçi kardeşlerimizin yanında olduğunu bize bir kez daha göstermiştir. İşçi kardeşlerimizi enflasyon karşısında ezdirmeyen başkanımız Erzurum'un ve Türkiye'nin gurur kaynağıdır." diye konuştu.

Törene, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, Öz Güven-Sen Erzurum İl Başkanı Haluk Eren ve belediye çalışanları katıldı.