Fedakar sağlık çalışanları arasında ayrım yaparak iş barışını bozan, hak gasp eden, alın terini yok sayan döner sermaye sistemine bir an önce son verilerek diğer Kurumlarda olduğu gibi TEK ÖDEME sistemine geçilmesi elzemdir. Döner sermaye uygulaması hayata geçtiğinden beri yaşattığı mağduriyetlerle sağlık çalışanlarının yüzünü hiç güldürmedi. 

Kangren halini almış böylesine büyük bir sorunla İnsan hayatını, insan sıhhatini KORUYAN kamu hizmeti daha fazla sürdürülemez. Çözüm yerine sorun üreten döner sermaye sistemi, sadece sağlık çalışanlarını değil, ülkemizde yaşayan herkesi sorunun bir parçası haline dönüştürecek ve bir süre sonra zararı herkese dokunacaktır. 

Sağlık sistemini tehdit eden döner sermaye sistemi, sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonlarını sarsmaya, iş barışını ve huzurunu olumsuz etkilemeye devam ediyor. Hak kayıplarına yol açan ve çalışanları meslekten soğutan döner sermaye sisteminin bir an önce KALDIRILMASI ve yerine EK DEĞİL, TEK ÖDEME sistemine ACİLEN geçilmesi gerekmektedir. Yıllarca döner sermayenin adı varoldu, ancak bu sistemden birçok çalışan hiç YARARLANAMADI. Tabandı, tavandı, vergi dilimidi, sabit ödemeydi derken özellikle doktorların dışında Mart ayında uygulamaya sokulan tavan ek ödemeden bile sağlık çalışanlarının YARISI YARARLANAMADI!

SAĞLIK ÇALIŞANLARI, döner sermaye değil, EMEKLERİNİN karşılığı olan yoksulluk sınırının üstünde TEK MAAŞ istiyor!