Van İl Sağlık Müdürlüğü promosyon ihale sürecinde işler iyi gitmiyor.

İl Sağlık Müdürlüğü’nün 35-36 BİN TL bandında promosyon anlaşması yapma hedefi bankadan olumsuz yanıt buldu.

İş Bankası ile yapılan promosyon görüşmelerinde bankanın 9500 personel için sadece 22.000 liralık promosyon teklifi vermesi hayal kırıklığı yaşattı.

Diğer taraftan Düzce İl Sağlık Müdürlüğü ile Yapı Kredi Bankası arasında yapılan görüşmelerde de 38 aylık süre için 11.400 TL promosyon teklifi yapılması üzerine promosyon söleşmesi feshedilmişti.

BANKALAR YİNE CENTİLMENLİK ANLAŞMASI MI YAPTI?

Öte yandan iddialara göre; bankaların kendi aralarında yaptığı anlaşma ile promosyon ihalelerinde beklenen tutarlara erişilemediği söyleniyor. 2009 yılında bankalar, kendi aralarında “Centilmenlik Anlaşması” adı altında birleşerek promosyon ödememe, birbirinin daha önce anlaştığı/teklif verdiği kurumlarla anlaşma yapmamak gibi rekabeti bozucu nitelikte piyasayı manipüle etme suçlamalarıyla bazı bankalara cezalar verilmişti. Rekabet kurumu 2011 yılında 8 bankaya GSF gelirlerinin binde 4'ü kadar ceza kesmişti. Bankalara rekabeti bozucu manipüle suçlamalarıyla gayrisafi hasılatlarının %03 - %3 arasında ceza uygulaması 4054 sayılı Kanunun 4. Maddesi kapsamında yapılmıştı. 

Aradan geçen yaklaşık 13 yıllık sürede promosyon ihalelerine gelen teklifler değerlendirildiğinde, aynı durumun söz konusu olabileceği iddia edildi.

Editör: Haber Merkezi