Memur Sen heyeti Çalışma Bakanlığı’na giderek Bakan Vedat Bilgin ile 3600 ek gösterge düzenlemesindeki eksiklikleri görüşmüş, görüşme sonunda Diyanet Sen Genel Başkanı Ali Yıldız açıklamada bulunmuştu.

DİYANET SEN: İMAMLARIN TAMAMI YARARLANACAK

Diyanet Sen Genel Başkanı 3600 ek gösterge düzenlemesinden hiçbir ayrım yapılmaksızın imamların tamamının faydalanacağını kamuoyuna duyurdu.

SAĞLIKÇILAR HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYOR

Ancak görüşmeyle ilgili Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın lisans mezunu hemşirelerin çalışma bakanlığının tablosunda yer almasının diğer yüksek öğrenim gören sağlık çalışanları arasında hiyerarşik dengeyi bozacağını söylemesi Sağlık camiasında tam bir hayal kırıklığına neden oldu çünkü.


Bakanlık 3600 Ek Gösterge Sonrası Yeni Emekli Maaş Tablosu Yayınladı- TIKLAYINIZ.


SEMİH DURMUŞ ÖNLİSANS MEZUNLARIDA 3600 OLACAK DEMİŞTİ! AMA...

Çünkü Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş önlisans mezunu dahil birinci 1.dereceye düşen sağlık çalışanlarının 3600 ek göstergeden yararlanacağını açıklamıştı. Ancak hem Memur Sen genel başkanı Ali Yalçın’ın hem de çalışma ve Sosyal güvenlik bakanlığının yayınladığı 3600 ek gösterge düzenlemesi ile ilgili tabloda sadece 4 yıllık yüksek öğrenim bitiren hemşirelerin 3600’den faydalanacağını göstermesi sağlık camiasında haklı tepkilere neden oldu.

POLİS, İMAM 2200'DEN 3600'e

2 yıllık yüksek okul  bitiren polis, din görevlisi 2200’den 3600 ek göstergeye çıkıyor. 2 yıllık üniversite bitiren hemşire, sağlık  memuru, ebe yani sağlık çalışanlarının ise bilmediği bir günahı mı cezası mı var diye sağlık kamuoyu soruyor. Bizler 600 puanla 2800’e çıkartılırken hani denge kurulacaktı? Birine 1400, diğerine 118 ile nasıl denge kuracaksınız. Her zam dönemiyle beraber bu kurduğunuz denge katlanacak. Sağlık çalışanlarına yapılan bu muamele adeta üvey evlat muamelesidir. 


Memur Sen, Sadece Lisans Mezunu Hemşirelerin 3600’den Faydalanmasını Çalışma Bakanına Sordu! - TIKLAYINIZ.


DURMUŞ AÇIKLAMA YAPACAK MI?

Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş’un 3600 ek gösterge düzenlemesinden kimlerin yararlanacağı ile ilgili kamuoyunu bilgilendirip bilgilendirmeyeceği ise merak ediliyor.