Sağlıkta işçiler sıcak günler yaşıyor. Toplu iş sözleşmesi gereğince 1 Ocak 2021'den geçerli TİS sebebiyle 8 aylık geriye dönük 8 bin ile 11 bin arası ücretleri hesaplara yatan, yatmasını bekleyen sürekli işçiler ( 8 Aylık fark bordrolarını incelemek için tıklayınız. ) diğer taraftan Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün işçi çalışma esasları yazılı Genelgesi nedeniyle günde 7,5 saat çalıştırılacak olmalarına sitem ediyorlar. 

Sosyal medya'da tepkilerini dile getiren işçiler, akşam 20.00'den sonra çalıştıkları süreler için ekstra aldıkları gece çalışma ücretinin kesildiğini, bu nedenle 500 TL seyyanen zammın geri çekildiğini ileri sürdüler. 


Günlük Ücreti: 160,72 TL olurken, Sosyal yardım ödemesi 476 TL, yol yardımı 132 TL, Hizmet zammı 626 TL, üzerinden ödeme yapılacak.

ACİL SERVİS HEMŞİRESİNE 0,50 KURUŞ YATTI

Diğer taraftan 657'ye tabi sağlık personelinin tavan ek ödemenin kaldırılması dolayısıyla bu  ay hesaplarına 0,50 TL ile 5 TL arası ek ödeme ücretleri yatmaya devam ediyor. Haber için tıklayınız.

Pandemi ek ödemesi bu ay bitti ve her zamanki normale 24-25 bin vaka varken 0.50 krş yatırılıyor. Bu döner sermaye Beykoz Devlet hastanesinin günlük 1000-1500 hastaya hizmet veren aktif pandemi hastanesi olan Acil Servis Hemşiresinin döner sermayesidir. 0.50 krş bir hakarettir. Bir çok kişi hiç döner sermaye alamadı. Biz döner sermaye sisteminin mağdurlarıyız. En düşük memur maaşını almaktayız. 

ŞUNUN 10'DA 1'İ MEMURLARA YAPILSA ÇOKTAN AYAKLANMIŞLARDI

Sosyal medyada paylaşım yapan bir işçinin, 3'lü vardiya nedeniyle Sağlık Bakanlığını eleştirdiği paylaşımında, Bakanlığın işçilere yaptığının 10'da birini memurlara yapması durumunda hepsinin ayaklanacağını söylediği mesajı dikkat çekti.

Editör: Haber Merkezi