Sağlık personelleri Kurban Bayramı tatili nedeniyle temmuz ayındaki toplam mesai saatlerinin 141 mi yoksa 125 saat mı olacağı konusunda kafa karışıklığı yaşıyor.

Farklı açıklamalar ve yorumlar nedeniyle temmuz ayı toplam mesai saati konusundaki muallaklık hastanelerin farklı uygulamalar yapacağını söylemesi nedeniyle neredeyse içinden çıkılmaz bir hal aldı.

İdari İzin Günlerinde Çalışanın 125 Saat

İdari izin günlerinde fiilen çalışmayan ve idari izin kullanan kişilerin mesaileri 141 saat üzerinden hesaplanacak. Ancak idari izin günlerinde fiilen çalışanların aylık mesaisi ise 125 saat üzerinden hesaplanacak.

2022 Temmuz Hemşire Nöbet Ücreti Kaç Lira?

Fazla Mesai Üst Sınırı 130 Saat

Diğer taraftan bazı hastanelerde saymanlıklar adres gösterilerek fazla mesai yapan personele sadece 100 saat çalışılan kısmın ödeneceği, 100 saat üzerinin ödenmeyeceği şeklinde açıklamalar yapıldı öğrenildi. Bilindiği gibi fazla mesai üst sınırı 130 saattir. Tutulan nöbete karşılık ya izin kullandırılmalı ya da ücreti ödenmelidir. İzin mi verileceği yoksa ücretinin mi ödeneceği konusunda takdir hastane idaresinde bulunmaktadır.

Sağlık Bakanlığı KİK toplantısında alınan karar uyarınca personelin yaptığı fazla mesaiden kaynaklı iznin veya ücretinin bir sonraki ay içerisinde kullandırılması veya ödenmesi konusunda karar bulunmaktadır. Kısaca 100 saat sınırlama gibi bir uygulama yapılamaz.