Hükümet genel seçimler öncesinde iyileştirme paketlerini peş peşe açıklamaya devam ediyor.

Yeni çıkarılacak yapılandırma paketinde daha önceki yapılandırma paketlerinde olan 18 taksit sayısının ise 20 taksit imkanına çıkabileceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak kabine toplantısının ardından paket ayrıntılarının kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

Kabine Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandıktan sonra borç yapılandırma paketinin açıklanması bekleniyor. Paket içerisinde en önemli gündemlerden birisi taksit sayısının arttırılması olurken, daha önceki borç yapılandırmalarında 6-9-12-18 şeklinde sunulan taksit sayılarının bu yapılandırma ile birlikte 20 ay veya 24 ay gibi bir taksit sayısına çıkarılması ihtimali yer alıyor.

Yapılandırma Paketinde Neler Yer Alıyor?

Taksit sayısının artmasıyla 20 taksitle 40 aylık ödeme veya 24 taksitle 48 aylık ödeme imkanı doğacak olmakla birlikte paket içerisinde birçok farklı kalem yer alıyor. Borçların faiz ve gecikme faizlerinin silinmesi imkanı doğacak olmakla birlikte peşin ödemede %90 civarında avantaj elde ederek borçlar silinebilecek.

Yeni ilan edilecek yapılandırma paketi içerisinde vergiler, sigorta primi borçları, adli cezalar, idari cezalar, şirketlerde matrah artırımı, kasa ve stok affı gibi birçok imkanın yer alması üzerinde duruluyor. Af ve yapılandırma gelecek borçlar arasında belediye borçları, su borçları, öğrenim kredisi borçları gibi maddeler de yer alacak.

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılandırma paketinin açıklanması ile birlikte paketin en geç Şubat ortasında da yasalaşması bekleniyor. Yasalaşan paket sonrasında maliye borçları, cezalar, KYK borçları, motorlu taşıt vergileri, diğer vergi cezaları, askerlik cezaları, otoyol ve köprü geçiş ücretleri, gümrük cezaları gibi birçok borç faizleri silinerek yapılandırılacak.