CNN Türk’te verilen habere göre; Sağlık Bakanlığı’na değil, kamu kurumuna bağlı şekilde çalışan sağlık çalışanlarıyla yüksek yargı mensuplarını kapsayacak özlük hakkı düzenlemeleri kapıda.

Edinilen bilgiye göre Sağlık Bakanlığı'na bağlı olarak çalışan sağlık personelinin özlük hakları ile bir kuruma bağlı çalışan sağlıkçıların arasında maaş farkı nedeniyle düzenlemeye gidilecek.

Hayata geçirilecek yeni düzenleme ile maaşlarında iyileştirmeye gidilecek.

KAMU KURUMU DOKTORUNUN MAAŞI ARTACAK

İşyeri hekimlerinin özlük haklarında değişikliğe gidilecek. AK Parti yeni bir düzenleme hazırlığında. Edinilen bilgiye göre, Sağlık Bakanlığı'na bağlı olarak çalışan sağlık personelinin özlük hakları ile bir kuruma bağlı çalışan sağlıkçıların araaında maaş farkı nedeniyle düzenlemeye gidilecek. Sağlık Bakanlığı'na bağlı olmayan doktor, hemşire gibi sağlık çalışanın maaşları yükseltilecek. Kamu kurumuna bağlı olarak çalışan işyeri hekim ve hemşirelerinin çalışma şartları, Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde çalışan sağlık çalışnlarından farklı. Nöbet sistemi olmadığı için kamu hastanelerinde çalışanlar gibi ek ödeme de bu çalışanlar almıyor. Hayata geçirilecek yeni düzenleme ile maaşlarında iyileştirmeye gidilecek.

Öte yandan bir diğer çalışma da yargıya yönelik olacak. Danıştay, Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay... Bu 3 kuruma yönelik sosyal hakların eşitlenmesi planlanıyor. Düzenleme hayata geçerse 3 kurumda çalışan yüksek yargı mensuplarının özlük haklarında iyileştirmeye gidilecek.

Yapılacak 2 düzenlemenin de tamamlanıp Meclis'e gönderilmesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi