Büro İş Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, asgari ücretin yükselmesi ve enflasyon farkı ile beraber memur maaşlarına yapılan zam sonrası artan ücretler nedeniyle yeni promosyon anlaşmalarının 30 bin liralara kadar çıktığını belirtti.

Birkaç ay arayla bile imzalanan promosyon anlaşmaları arasındaki uçuruma dikkat çeken Hamzaçebi, başta bakanlıklar olmak üzere düşük miktarda promosyon anlaşması yapan kurumların bu protokolleri güncellemesini talep etti.

Promosyon tutarlarının enflasyonun artması sonrasında çalışanların aleyhine bir durum oluşturduğunu söylenen açıklamada; faiz, döviz kuru ve enflasyon gibi güncel ekonomik verilerin göz önünde bulundurularak anlaşmaların en yüksek tutar üzerinden revize edilmesi ve bu revize süreçlerine sendika temsilcilerinin de katılması gerektiğinin altı çizildi.

Kurumların promosyon tutarlarının arasında büyük farklar oluştuğunu söyleyen Hamzaçebi, “Yeni yapılacak promosyon anlaşmalarında da ekonomik şartların dikkate alınmadan düşük olarak belirlendiği, siyasi sebeplerle ihale sürecine müdahale edilerek bazı özel bankaların saf dışı bırakılmaya çalışıldığı sendikamızca tespit edildi. Bankayı değil çalışanı düşünün” dedi.