Aralarında tanınmış hekimlerin de olduğu bir grup doktor, sosyal medya hesapları üzerinden maaş bordrolarını paylaşarak Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'ya sitem ettiler.

HEKİMLİĞİN BİR DEĞERİ YOK

"Artık hekimliğin bir değeri yok" diyen hekimler, yan dal uzmanı bir hekimin 7800 TL maaş aldığını belirterek "dalga mı geçiyorsunuz" sorusunu yöneltti. Bu maaş politikasının anlamının "istifa et, özele geç" demek olduğunu belirten hekimler, bu gidişle devlet hastanelerinde özellikli hizmetin sunulamayacağını, parası olmayan vatandaşın da sürüneceğini ileri sürdüler.

HERGÜN İŞE MUTSUZ GİDİYORUM

Bir diğer hekim ise "her gün işe mutsuz bir şekilde gittiğini" ifade ettikten sonra hastanelerde artık döner sermayenin dağıtılmadığını, aldığı toplam paranın 13.000 TL olduğunu ve artık hekimliğin bir değerinin olmadığını belirtti.  "Uzman olmayı geciktirmek için sonuna kadar uzatma yapıyorum. İşe her gün mutsuz gidiyorum" yorumunu yapan hekime Beyin Cerrahı olduğunu söyleyen bir diğer hekim ise Cumhurbaşkanı ile Sağlık Bakanı Koca'yı etiketlediği paylaşımında "Sayın Cumhurbaşkanım, 29. yılında Beyin Cerrahi Uzmanıyım. 498 TL sendika ikramiyesi ile beraber maaşım 8 bin 451 TL, arz ederim" mesajını paylaştı.

Editör: Haber Merkezi