Diğer taraftan, SHS sınıfında görev yapan diğer sağlık çalışanlarının yararlandığı gibi pratisyen tabiplerde, kalkınmada öncelikli yerlerde görev yaptıklarında, görev yerleri itibariyle belirlenmiş olan ek özel hizmet tazminatından da yararlanabiliyorlar.

“Pratisyen Hekim” aylık net maaşı, 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren uygulanacak %4 oranındaki genel maaş zammı (enflasyon farkı zammı olursa bu da dahil edilerek) ve 15 Ocak 2017 tarihinden geçerli uygulanacak asgari geçim indirimi artışına bağlı olarak yükselecek.

Bu kapsamda, görev yaptıkları yerin bulunduğu bölge sırasına göre yararlandıkları ek özel hizmet tazminatı ödemeleri de dikkate alınarak, “Pratisyen Hekim” unvanlı kadrolarda görev yapan Devlet memurlarının 15 Ocak 2020 tarihinde alacakları aylık net maaş miktarlarının (asgari geçim indiriminden kaynaklanacak artış ile olası enflasyon farkı zammı dikkate alınmadan) ne kadar olacağı konusunda  hazırladığımız tabloya aşağıda yer verilmiştir.

Maaş hesaplamasına; aile yardımı ödeneği ile 2019 yılı ikinci yarısından kaynaklı olası enflasyon farkı artışı ve asgari geçim indiriminden kaynaklanacak artış dahil edilmemiştir. Bu nedenle, 15 Ocak tarihinde ele geçecek net maaş miktarları aşağıdaki Tabloda belirtilen tutarlardan bir miktar daha fazla olacaktır.

Bölgeler itibariyle 15 Ocak 2020 Pratisyen Hekim net maaşı

(enflasyon farkı artışı ve asgari geçim indirimi artışı ile aile yardımı hariç)

NOT:

*Asgari Geçim İndirimi tutarı olarak, 2019 yılında geçerli olan tutarlar kullanılmıştır.

*2019 yılı ikinci yarısında enflasyon oranının %5’ten fazla çıkması halinde maaşlara yapılacak enflasyon farkı artışı dikkate alınmamıştır.

*Aile yardımı ve asgari geçim indirimi bakımından, bekar (ya da eşi çalışan) ve çocuksuz personele göre değerlendirme yapılmıştır.

*Döner sermayeden yararlananlar için, sabit döner sermaye ödemesi (net ek ödeme miktarı kadar) hesaplamaya dahil edilmiştir.

*Çalışılan yer ve kurumdan kaynaklı ödeme fazlalıkları dikkate alınmamıştır.

*Sendika aidatı, toplu sözleşme ikramiyesi, sosyal denge tazminatı ve ikramiye ödemeleri ile yabancı dil tazminatı hesaplamaya dahil edilmemiştir.

*BES kesintileri dikkate alınmamıştır.

*Tabloda hizmet süreleri 12 yıldan az olanların, 14.10.2008 tarihinden sonra işe girmiş oldukları varsayılarak, sosyal güvenlik kesintileri ilgili mevzuat çerçevesinde hesaplanmıştır.

*Tabloda hizmet süreleri itibariyle personelin ulaşabileceği derece ve kademeler tahmini olarak alındığından, hizmet yıllarına karşılık gösterilen derece ve kademelerde farklılıklar görülebilir.