Taşerondan kadroya geçen 4D sürekli işçilere ilave tediye ödemesi devam ediyor. Her yıl 52 günlük tediye ikramiyesi hak eden işçiler bu ikramiyeleri 4 eşit taksitte alıyorlar. 2021 yılına ait ödenecek olan tediye taşerondan kadroya geçen kamu sürekli işçilere 3 taksiti ödendi. ilk tediye 31 Ocak, ikinci tediye 22 Mayıs ve 3. ilave tediye ise Temmuz'da Cumhurbaşkanlığı kararı ile ödendi. Peki 4. ilave tediye ödemeleri ne zaman yapılacak?

2022 yılında ödemesi yapılacak ilave tediye miktarları belli oldu. "Tediye 2022 Tarihleri Miktarları Tablosu Resmi Gazete Yayımlandı!" başlıklı haberimizden tediye miktarlarını ve ödeme tarihlerini öğrenebilirsiniz. 

2021 YILI 4. İLAVE TEDİYE ÖDEMELESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

İşçilere yılda 52 günlük ilave tediye ödemesi 4 eşit taksitte yapılıyor. İşçiler ilave tediye 4. taksit ödemelerinin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Cumhurbaşkanlığı kararı ile Resmi Gazete'de yayımlanan ilave tediye tarihleri 2021 yılı için ödeme tarihleri netleşti. 16 Temmuz 2021de yatan 3. taksit ilave tediye sonrası, son taksit için geri sayım başladı. 4. son taksit olan tediye ödemesi 17 Aralık 2021 yılında ödenecek. Taşerondan kadroya geçen işçilerin tamamı bu ödemeden faydalanacak.

İLAVE TEDİYE ÖDEMESİ NE KADAR?

İşçilere verilen 52 günlük ikramiye ödemeleri bilindiği gibi 4 taksit halinde ödeniyor. 4. ilave tediye taksit ödemesi hesaplanırken işçinin aldığı maaşı üzerinden hesaplama yapılıyor. Yapılacak olan tediye ödemelerinde prim ve gelir vergisi dışında damga vergiside kesiliyor.

İlave tediye ödemesine örnek verecek olursak; Asgari ücret alan bir işçinin 52 günlük tediye ödemesi 4,436 lira, 4 eşit taksit ödemesi yaklaşık; 1.109 TL olarak belirleniyor.

İLAVE TEDİYE ÖDEMESİ KİMLERE YAPILIR?

İlave tediye ödemelerini kimler alır, hangi kurumlar ilave tediye ödemesi yapar araştırılan bir konu oldu. 52 günlük ikramiye ödemeleri her işçiye verilmiyor.
6772 sayılı Devlet ve Ona Bağlı Müesseselerde Çalışan İşçilere İlave Tediye Yapılması Hakkındaki Kanunun içinde olan aşağıdaki kapsama giren kurumlardaki kadrolu kamu işçilerine ilave tediye ödemesi yapılır:

 # Bu ve benzeri maaş, ek ödeme haberleri ile Sağlık Bakanlığı Resmi yazılarından habersiz kalmamak, gündemi takip etmek için buraya tıklayarak Whatsapp Haber Bültenimize Ücretsiz abone olabilir, gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz. Tıklayınız. 

Sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan kurum ve kuruluşlar,

Kamu iktisadi teşekkülleri,

Genel ve katma bütçeli kurumlar,

Özel bütçeli idareler,

Belediye ve özel idareler "hizmet akdi" ile çalışan işçiler.

İLAVE TEDİYE NEDİR, NE ANLAMA GELİR?

İlave tediye nedir araştıranlara, 6772 sayılı kanun kapsamında kadroya giren taşeron ve kamu işçilerine verilen 52 günlük ödeme hüküm altına alındı. İşçilere verilen ilave tediye böylece 6772 sayılı kanunla da güvence altına alınarak kamu işçilerinin almaları gereken bir hak oldu. Genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinde kadroya geçen işçilere, ayrı bir tüzel kişiliği bulunmaksızın devlet tüzel kişiliği içerisinde yer alan genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerine ait olan bir kurumlarda kadroya geçen işçilere yılda 52 günlük tediye ödenmesi gerekmektedir.

Editör: Haber Merkezi