Yetkili sendika ile Vakıfbank arasında 2017 yılında imzalanan promosyon anlaşması sonucu Adalet Bakanlığı personeline 2021 yılında ortalama 850 TL ile 1000 TL arasında değişen promosyon ödemesi yapılmıştı.

Bilindiği gibi Adalet Bakanlığında hakim ve savcılara diğer personellerin %10 oranında daha fazla promosyon ödemesi yapılmaktadır.

Yeni promosyon anlaşması için Adalet Bakanlığınca, şartname hazırlığı tamamlanmış olup, bankalarla ilk toplantı 15 Ağustos tarihinde yapılacak.

Eski anlaşmanın geçerlilik süresi 1 Eylül'de sona ermektedir. Promosyon anlaşması adliyelerde, ceza infaz kurumlarında, icra dairelerinde, idari yargıda ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde görev yapan 150 binden fazla memuru yakından ilgilendiriyor.

Edindiğimiz bilgiye göre şartnamede hakim ve savcılara yüzde 10 daha fazla promosyon ödenmesine dair madde bulunmaktadır.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yargı camiasını tartışmalı hale getiren bu düzenleme konusunda ağırlığını koyması ve çalışma barışını tesis etmesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi