Yoğun çalışma hayatı sonrasında emekliliği hak eden sağlık personellerinin emeklilik durumlarıyla ilgili kapsamlı makalemiz aşağıda yer alıyor.

Halihazırda emekliliği hak edenler ile henüz emekli olmasına zaman olan sağlık personellerine yönelik maddi açıdan bilmeleri gereken önemli hususları hatırlatmak istiyoruz.

Sağlık hizmetleri sınıfından ek göstergenin 1. dereceye düşmesi ile beraber ebe, hemşire, tıbbi sekreter, sağlık memuru, sağlık teknikeri, sağlık teknisyeni gibi branşların tamamı 3600'den faydalanıp hem emekli ikramiyesi hemde emekli maaşından yararlanabiliyor

Son düzenlemelerden sonra;

25 Yıl hizmeti olan 1. derece hemşire 11 bin 750 lira emekli maaşı 375 bin lirada emekli ikramiyesi alacak

Yaş haddinden emekli olacak memuriyete 22 yaşından başlamış, 45 yıl hizmeti olan 1. derece hemşire ise 14.800 lira emekli maaşı 622 bin lira emekli ikramiyesi alacak

Peki kesintiler neler ?

Sağlık personelinin emekli olması ile beraber taban ve teşvik ödemeleri sona erecek. Buda çalışılan birime göre 2 bin lira ila 4 bin lira arasından bir kayıba neden olabilir.

Tüm okuyucularımızın kavrayabilmesi için durum en yalın ve özet hali ile anlatıldı. Ayrıca emeklilik sisteminin kendine ait teknik hesaplamaları elbette var.