Kamu personeline yapılan %30 zam yasal düzenlemesinin 8 Ocak 2023’ten sonra TBMM’de kabul edilmesi nedeniyle 15’inde zammın tamamı hesaplara yatırılamamıştı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Elitaş, memurların 15 Ocak 2023 günü maaş zammı olarak sadece %16,48 lik kısmı aldığını, birkaç gün içerisinde de kalan 13,52 puanlık kısmı personellerin hesaplarına yatırılacağını söyledi.

Elitaş, "Geçen hafta geçirebilseydik pazar günü yansımış olacaktı. Cuma günü yasalaşsaydı pazar günü herkesin hesaplarına geçme imkanı olacaktı. 15'inde yetişme imkanı sanıyorum yok gibi çünkü sisteme girmeleri bayağı bir zaman alabilir. Pazar günü olmaz da çarşamba-perşembe günü veya gelecek hafta cuma günü bu gerçekleşmiş olur" ifadelerini kullandı.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BÜTÜN HESAPLARA YATIRILACAK

Hazine ve Maliye Bakanlığı ise memur konuyla ilgili, "Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği yüzde 30 zam Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kamu görevlilerimizin refah düzeyini artırmaya yönelik ilave zam tutarının hızlı bir şekilde hesaplara yatması için ekibimiz özveriyle çalışarak sistemlerimizi güncellediler.

Ocak ayı maaşlarının hesaba geçmesiyle birlikte, yüzde 13,52 oranında ilave zam ve 1 Ocak-14 Ocak tarihleri arası katsayı artışından kaynaklanan 14 günlük maaş farklarının da ödenebilmesi amacıyla sistemlerimizi kamu kurumlarımızın kullanımına açacağız" açıklamasını yapmıştı