Doktorların özlük haklarından çok, özellikle maaş ve döner sermayeden aldıkları tutarlar vatandaşlar tarafından da yakından takip edilmeye devam ediliyor. 

Hekim maaşları hekimlerin dışında bir çok kişi tarafından hem merak edilmeye hem de takip edilmeye devam ediyor. Daha önce de aynı sözlükte çıkan haberlerde, yıl başında yapılan son zamlarla beraber 'doktor maaşının minimum 18 bin lira olması' başlığıyla doktorların maaşları konusundaki bilgisizlik ortaya konulmuştu. Bugünse açılan yeni başlıkla bilgisizin aynen devam ettiği tekrar ortaya çıktı. 24 yaşında doktorun 9 bin tl kazanması başlığında yeni mezun olmuş bir hekimin maaşının 9 bin lira olduğu iddiası altında farklı düşüncelerinde yer aldığı enty’ler yazılmaya devam ediliyor. 

İŞTE O YORUMLAR;

24 yaşında doktor kişisinden devlet pardon eğitim araştırma hasanelerinde şırınga ile kan bi yerlerinden alınırken 9 bin lira alması mı gözünüze battı ?
30 yaşında daha resmi yazı dilinden bi haber insanlar var bu ülkede.
16.09.2019 10:46 fasulye rahman


o yaşta birisi için türkiye şartlarında harika bir paradır.üstte birileri ömür boyu aynı maaşı alıyor yazmış uzmanlar 15-20 bin lira alıyor.

mühendis de zor şartlar altında okul okuyor ama gel gör ki aldığı maaş belli kimse çok çaliştık şöyle nöbet tuttuk falan demesin.gecesini şantiyede geçiren inşaat mühendisi de var yetiştirmesi gereken proje için gece gündüz çalışan yazılım ve bilgisayar mühendisleri de var.

çalışma şartlarını falan söylemiyorum çoğu mühendis patron ve müşteri baskısı ile zor şartlarda çalışıyor.24 yaşında 3 bin lira üstü maaş alan yeni mezun mühendisi sayısı azdır.alan da en fazla 5 bin lira alır.

burada edebiyat yapmaya gerek yok aldığınız para çok hak edeniniz var etmeyeniz var egolu olanınız var olmayanız var.

işini iyi yapan tüm doktorlara da allah kolaylık versin onlara lafım yok. 
16.09.2019 10:51 executioner 58


9 bin lira para değildir. bekar bir insanın istanbul gibi bir yerde insan gibi yaşaması için gerekli olan miktardır.

ben bu zihniyeti anlamıyorum. bizim durumumuz kötü, onların da kötü olsun diye düşünüyorsunuz. gerizekalısınız çünkü zenginlikte bir olmayı değil fakirlikte bir olmayı istiyorsunuz.
16.09.2019 11:02 gui

bildiğim kadarıyla (yanlışsam doktorlarımız düzeltsin lütfen) maalesef böyle bir maaşın büyükçe bir kısmı dönerden gelir, yani devlet baba doktorlarımıza çok daha az maaş ödemektedir.
hakkından az olan maaştır.
16.09.2019 11:11 omnimon