CNN Türk’te yer alan habere göre Sağlık Bakanlığı sağlık çalışanlarının ek ödemelerine yönelik hayata geçirilen kanunun ardından günlerdir çıkmasını bekledikleri yönetmeliğe dair çalışmalarını tamamladı.

Ek ödeme yönetmeliği taslak çalışmasının Maliye Bakanlığı’na sunulduğu aktarılan haberde; yönetmeliğin devreye gireceği 15 Ağustos’a gözler çevrilmiş durumda denildi.

Bakanlık, Sağlık çalışanlarının günlerdir merakla beklediği yeni düzenleme için düğmeye bastı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca çalışanların özlük haklarına yönelik yeni bir yönetmelik hazırladıklarını duyurdu.

Bakan Koca gazetecilere yaptığı açıklamasında; Adaleti temin etmeye, emeğe karşılığını vermeye odaklandık. Taslak, ilgili kurumların görüşlerine açıldı. Yakında yayınlanarak 15 Ağustos’ta devreye girecek. Hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın memnuniyeti ile sorunlar daha kolay çözülecek" dedi.

Bilindiği gibi 23 Haziran‘da yürürlüğe giren Meclisten geçen Yasayla çalışan ve emekli hekimlerin mali ve özlük haklarında ciddi iyileştirmeler yapılmıştı. Buna bağlı olarak sağlık personellerinin ek ödemelerinin artırıldığı haberleri basına yansımıştı. Hekim dışı personelin döner sermayeden alacağı payın yükseltiği açıklanmış, doktor ve diş hekimleri ile hekim harici personelin sabit ek ödemelerinin merkezi yönetim bütçesinden karşılanmasına başlanmıştı.

CNN Türk’de yer alan haberde “Bakanlık şimdi ek ödeme ile ilgili yapılan yasal düzenlemeye bağlı yönetmelik hazırlığında. Hazırlanan yönetmeliğin yayınlanarak 15 ağustosta devreye girmesi bekleniyor. Bu konuda da bakanlık tarafından sunulan taslak maliye bakanlığına gönderildi. O çalışmada, sağlık çalışanlarına taban ödeme getirilmesi öngörülüyor. Maliye Bakanlığı’nda da çalışmanın tamamlanmasının ardından yönetmeliğin kısa süre içinde yayınlanması bekleniyor.” İfadelerine yer verildi.