Sağlık Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz yaşanan belirsizliğe değinerek Sağlık Çalışanları ayın 15 ı itibari ile çıplak maaşlarını aldılar, ek ödeme ve nöbet paraları beklemede, mevcut eldeki birikim le ek ödemeye yetmiyor, nöbetlerin ödenmesi söz konusu olabilir. Her ay bu belirsizlik tekrarlanmaktadır, öncesinde tedbir alınamaz mı diye sordu. Sağlık Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz  sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda;

" Sağlık Çalışanları ayın 15 ı itibari ile çıplak maaşlarını aldılar, ek ödeme ve nöbet paraları beklemede, mevcut eldeki birikim le ek ödemeye yetmiyor, nöbetlerin ödenmesi söz konusu olabilir. Her ay bu belirsizlik tekrarlanmaktadır, öncesinde tedbir alınamaz mı?

Her ayın 15 i n de Çalışanların kredi kartı, kira, fatura, kredi ödemesi gibi birçok ödemeler söz konusu dur. Hâk edişlerini geciktirdiği n iz de olmadık sıkıntılar doğabiliyor.

Pandemi döneminde sağlık çalışanları ödüllendirilmesi gerekirken cezalandırma gibi gecikmeden kaynaklı mağduriyetlerinin olmaması gerekirdi.

Üyeler arayıp ek ödeme ne zaman yatacak, nöbetler ne zaman yatacak sorup duruyorlar. Bizde saymanı ziyaret ediyoruz, belirsizlikler olunca üyeye cevap veremiyor uz, üye davasında haklı, bir şekilde bir aylık önceden ödemeler ödenir se, bir aylık birikim yanımızda hazır bulunsa sıkıntılar ortadan kalkmış olur." ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi