Sağlıkta döner sermayeden kimin ne kadar ücret alacağına dair zamanında yasal düzenlemeleri yapanların çoğu şuan görevde değil. Konunun muhattabı üst yöneticiler son 10 yılda  en az 20-30 kere değişmiştir ( kamu hastanleri kurum başkanları, genel müdürleri, strateji başkanları, yönetim hizmetleri genel müdürleri vs) 

Ortada bir cenaze var ancak bunu kaldırcak bir irade yok

Acilinden servisine , müdürlüğünden sağlık evine kadar geniş bir yelpazede ek ödemelerde anlam verilmeyen hesaplamalar ve gariplikler mevcut. A ilinde aynı işi yapan , aynı hastaya bakan bir hemşire B ilinde farklı bir ek ödeme alıyor. Aynı sayıda hastaya bakan doktorun aynı hastanede ek ödemesi farklı hesaplanıyor. Düz memurlar, şoförler , hasta bakıcılar ise ek ödeme alamıyor. 

Sağlık personeline kadro derecesine göre ek ödeme verilmekte. Kadro derecesi ne kadar kıdemli ise  o kadar az ek  ödeme alıyor. Örneğin 112 de çalışan 1.derecedeki sağlık personeline sabit 1949 lira ek ödeme aldı. ( 2021 temmuz-aralık dönemi sabit ek ödeme listesi için tıklayın )   Bu para maaş karşılığı ve herhangibir performası içermez.  Aynı ambulansta görev yapan 8.dereceki bir sağlık personeline ise 1525 lira sabit ek ödeme aldı. Ancak 1. dereceki ile 8.derecedekinin ücretleri eşitlenmesi amacıyla 1.dereceki personel 100 tl performans, 8. derecedeki personele 600 lira performans ödeniyor. Aynı işi aynı vakayı yapan personele farklı performans ödenmesi ise ayrı bir ironi.Bunun adınada performans ek ödemesi denilmesi ise büyük bir hata.

Saçmalıklar, şaşırmalar ve hayretler bitecek gibi değil.

personel sağlık

Editör: Haber Merkezi