Sağlık Bakanlığı kaynaklarından edindiğimiz bilgileri sağlık personelleri ile anbe an paylaşmaya devam ediyoruz.

Çıkarılan Ek Ödeme Yönetmeliği sonrasında özellikle 1. basamakta görev yapan sağlık personellerinin adeta yok sayılması tepki çekmeye devam ederken Bakanlık kaynaklarından yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

Bakan Koca Yönetmelikte Eksikler Olduğunu İtiraf Etmişti

Yayımlanan Ek Ödeme Yönetmeliği ile ilgili eksikler bulunduğunu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz gün attığı tweetinde bir nevi itiraf etmişti. Bakan Fahrettin Koca tweetinde “.... geri bildirimlere göre kurgulanabilir esnek yapısı ile... ifadesini kullanarak yönetmeliğin çıkartılacak genelge ve benzeri uygulamalarla güncellenebileceğini duyurmuştu.

Başhekimlere Süper Yetkiliyor Geliyor!

Edinilen son bilgilere göre; 1. Basamakta İl Sağlık Müdürüne, 2. ve 3. üçüncü basamaklarda ise Başhekimlere adeta süper yetkiler verilecek. Sağlık Müdürü ve Başhekimlerin vereceği puanlar sonrasında çalışanın alacağı ek ödeme tutarının ciddi şekilde değişeceği öngörülüyor.

Fazla Ek Ödeme Tutarlarını Sağlık Müdürü ve Başhekim Belirleyecek!

Sağlık Bakanlığı kişi ve birim bazında hangi personelin ne iş yaptığını ve fazladan ne kadar ek ödemeyi hak ettiğinin yetkisini Sağlık Müdürü ile Başhekimlere vermiş olacak.


Kulis: Döner Sermayeyle İlgili Bir Ay İçinde Yeni Bir Genelge Yayınlanacak! - TIKLAYINIZ.


1. Basamağa Düzenleme Yapılacak

Yeni çıkarılacak yönetmelikle ve genelgelerle de daha önce var olan ancak mevcut ek ödeme Yönetmeliği ile ortadan kaldırılan bazı hakların hem hastanelerde görev yapan hem de 1. basamakta görev yapan personele tekrar verileceği öğrenildi.

Başta ek ödeme olmak üzere Maaş ve Özlük hakları ile ilgili sağlık personellerini yakından ilgilendiren haberleri saglikpersoneliHABER.NET’i takip ederek anbean öğrenebilirsiniz.

Başhekimlere Geniş Yetkiler Verilecek

İlk defa ek ödeme alınmasının akabinde personel memnuniyet, geri dönüş ve itirazlarının değerlendirildiği ve bunlara göre yeni düzenlemelerin yapılabileceği kaydedilirken sorunu yerinde çözmesi ve müdahale etmesi için Başhekimlere geniş yetkiler verileceği söyleniyor.

Bakan KOCA'dan Haberimizi Doğrulayan Açıklama

17 Ağustos tarihinde ''2. ve 3. Basamak Sağlık Kuruluşlarında Taban + Teşvik Sistemine Geçildi!'' başlıklı haberimizde "Sağlık Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre bu ay içerisinde dağıtılacak döner sermaye tutarı şimdiye kadar dağıtılan tutarlar içerisinde en yüksek olacağını öne sürüldü." demiştik. Sağlık Bakanı Koca'dan adeta bu haberimizi doğrulayan açıklama gelmişti. Koca twitter hesabından; 'Ağustos daha iyi bitsin diye Temmuzdan "teşvik" geliyor' paylaşımında bulunmuştu.