Eylemler girince araya gündem birden yoğunlaşınca sağlık emekçilerinin bu sıkıntısını biraz ötelemek zorunda kaldık maalesef...

Evet, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinden ortak bir mail gönderildi elektronik posta adresime.

Metni olduğu gibi aktarıyorum size:

"Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorları, hemşireleri ve diğer sağlık çalışanları olarak yazıyoruz. Aralık ayı gelmesine rağmen halen kasım ayının 15'inde yatması gereken ekim ayının nöbet parasını almamış bulunmaktayız. Mutemetliğe sorduğumuzda tüm Türkiye'de yatmadığı gibi bir çelişkili cevap almamız üzerine, İstanbul ve çevre illerdeki meslektaşlarımıza sorduk. Onların ki zamanında yatmış. Bu durum üzerine hastane yetkililerine tekrar sorduğumuzda ise bakanlıktan Bursa'ya para gelmediğini, halen ilimizde döner bile almayan hastaneler olduğu söylediler. Ayrıca nöbet paramızın ne zaman yatırılacağı konusunda gerekli bilgiye sahip olmadıklarını ifade ettiler. Pandemi yükü ve hasta yoğunluğu açısından Bursa'nın yükünü çeken hastanemizde yaşanan bu sıkıntı bizleri mağdur etti. Ödemelerimiz gecikti, borçlarımızı zamanında yatıramadık... Televizyonlarda boy boy doktor zammı şovu yapılırken, hak ettiğimiz parayı almak için neredeyse el açar duruma geldik. Sesimiz olmanız açısından yazdık bu sorunumuzu..."

***

Gelen mail üzerine konuyu araştırdım. Gerçekten de Yüksek İhtisas Hastanesi yaklaşık 2 aydır nöbet parası vermiyormuş sağlık emekçilerine.

Niye?

Lale Akasoy-Yeni Dönem

Editör: Haber Merkezi