Farklı meslek gruplarının maaşlarını kıyaslayarak emek yarıştırma gibi bir yanlış anlamaya sebep olmak istemiyoruz Ancak bundan 10 sene önce hemşire maaşları polis ve asker maaşlarıyla aynı iken, bugün sağlık çalışanlarının maaşları bekçi maaşlarının dahi altında kalmıştır. 

Eskiden öğretmen, polis ve asker maaşları ile kıyaslanan sağlıkçı maaşları bugün bekçi, temizlik personeli ile kıyaslanıyorsa bunun elbeltte düşünülmesi gereken çok yönü var. Günümüzde hemşire ile polis asker maaşı kıyaslanması geride kalmış, doktor ile bekçi, polis ve asker maaşı kıyaslanmaya başlamıştır.

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI, 3 MAYMUNU NE ZAMANA KADAR OYNAYACAKSINIZ?

Sağlık personellerinin emekliliğe yansıyan esas maaşları bugün 3700 ile 4200 TL arasında seyretmektedir. Sabit ek ödeme adı altında yatan, bugün verilen ancak yarın ne olacağı belli belli olmayan, tabiri caizse günü kurtaran ödemenin sağlık personeline hiçbir faydası yoktur. Sağlıkçılar pandeminin başından bu tarafa her mecrada sesini duyurmaya çalıştı, parça parça ücret değil, seyyanen zammın verilerek diğer memurlar gibi tek kalemde maaş taleplerini dile getirdiler. Ancak tüm kesimler adeta ağız birliği etmişçesine taleplere kulak asmadı. 3 maymunu oynamaya devam ederek sağlık personellerini yoksulluğun kucağına itmişlerdir.

Öte yandan televizyonlarda izlettirilen ütopik ücretleri hiçbir sağlık personeli almamaktadır. Daha öncede çok bordro yayınladık, yine yayınlıyoruz. Fakat sağlık personelinden önce bordro paylaşması gerekenler koltuklar da bellidir.

Sağlık çalışanlarının çok büyük kısmı sabit üstü ek ödeme alamazken yine birçok kısmı nöbet parasıda alamıyor. Sağlıkta son yıllardaki yanlış işlerin faturaları sağlık çalışanlarına kesiliyor. 
Hastaların memnuniyeti kadar sağlık çalışanların da memnuniyeti düşünülmeli ve emeklerinin karşılığı verilmelidir.

İŞTE 2021 AĞUSTOS DÖNEMİ SAĞLIK PERSONELİ MAAŞLARI