Hekim dışı çalışan sağlık emekçilerinin bu ay hesaplarına yatırılan döner sermaye ek ödemelerinde yaşanan hayal kırıklığını ve pandemi sürecinde tavandan ödenen ek ödemelerin normalleşme sürecine girilmesiyle yok olduğunu paylaşmıştık sizinle!

Meğerse aynı sıkıntı hekimlerde de mevcutmuş!..

Özellikle de dal hastanelerinde görev yapan doktorlar bu ay hiç döner alamamışlar...

Örneğin, Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi!

Edindiğimiz bilgiye göre, başka hastanelerde çalışan hekimlerin de cebine bu ay döner parası girmemiş...

Tabiri caizse hop oturup, hop kalkıyorlarmış...

Söylediklerine göre hekimlerin A, B... planları da hazırmış!

Hadi hayırlısı!..

***

Bu arada yaptığımız araştırmalarda, döner paralarının yatırılmayışındaki nedenin Maliye Bakanlığı'ndan kaynaklı olduğu bildirildi.

Yani, Maliye Bakanlığı'ndan para bekleniyor.

Daha önce yazmıştık, "Hastane ne kadar çok çalışır ve SGK'ya ne kadar çok fatura keserse, dağıtılan dönerin miktarı da o kadar çok oluyor..." diye.

Kısacası, hastane gelirine ve hekimlerin doldurdukları puana göre para dağıtılıyor...

"Performans sağlıkta kötülüklerin anasıdır!" boşuna denmemiş!..

Neyse...

***

Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi ve merkezdeki diğer hastanelerde çalışan hekimler, "Önümüzü göremiyoruz..." derken, kamu hastanelerinde çalışan birçok hekimin "kaçış planları!" yaptığı öne sürüldü. Farklı branşlarda ve farklı hastanelerde hizmet veren bazı hekimler yaşadıkları sıkıntıları şöyle dile getirdiler:

"Pandemi döneminden çıkıp normal sürece geçtiğimizde Bakanlığımız pandemi nedeniyle MHRS(Merkezi Hastane Randevu Sistemi) randevularına sınırlama getirdi. Bu yüzden yeteri kadar hasta muayene ve ameliyat edemiyoruz. Hastane ortalamasının neredeyse üç katı fazla çalışıyoruz. Acillerden ve başka illerden gelen hastalara da bakıyoruz ama para alamıyoruz! Çünkü MHRS dışında hasta bakamıyoruz. Döner paralarımızı alamadık... Önümüzdeki aylarda da alacağımıza dair pek umudumuz yok!.. Bu da bizi ekonomik olarak sıkıntıya sokuyor. Hepimizin çocuğu var ve ona göre hazırlanmış bütçemiz bulunuyor. Bazı arkadaşlarımız emekliliği dolunca hemen ayrıldı, bazıları da 'özel'e geçti. Şimdi farklı illere gitmek için atama ve tayin bekleyen hekimler var. Böyle giderse bazı kamu hastanelerinde çalıştırılacak hekim bulunamayacak gibi!.."

***

Bu arada döner paraları her ayın 15 ile 17'sinde yatırılıyordu...

Bugün ayın 28'i!..

Gecikmenin neden yaşandığını, yatırılıp, yatırılmayacağını bilemiyoruz ama aldığımız duyumlara göre bayramdan önce hesaplara geçecekmiş para...

Lale AKASOY

Editör: Haber Merkezi