Bu süreçte 1 yıl boyunca biz pandemiyle canla başla mücadele ettik 2 kere daha ek yönetmelik çıkarıldı fakat ikisinde de sağlık emekçilerinin çoğu tek kuruş ek ödeme alamadı.

Geldik 2021 Martına bakanımız bir sendikanın haykıracağız diyerek il başkanlarını topladığı fakat haykıran tek bir kişiyi bile göremediğimiz bir toplantıya uzaktan bağlanarak ,"Döner sermaye ile ilgili hakkaniyetli bir çalışma gündemimizde"" dedi.

Burdan benim cıkarımım her iki mart ayında da benzer söylemlerin olduğu ve arada geçen bir yıla rağmen tek bir somut gelişmenin olmadığıdır.

Burda amaç topluma sağlıkçılar çalışıyor ama biz de haklarını veriyoruz algısı oluşturmak mıdır?

Pandemi başladığından bu yana sürekli çift maaş alıyoruz gibi bir algıyı oluşturmanın her tarafı ecek acakla biten cümleler kurmanın kime ne faydası var?

Pandemi ile biz savaştık ve biz hala da savaşmaya devam ediyoruz fakat üzücü olan bu dönemde evde oturanlar,esneyenler ,5 saat mesai yapanlar haklarını sonuna kadar alırlarken biz tam mesai çalıştık fakat eksik gelir aldık...

Bu dönemde de dönerimiz 3 ay dışında dönmemeye devam etti.

Biz pandemi yokken de döner konusunda hakkımızı sonuna kadar arıyorduk fakat sözüm ona bir gazeteci tarafından rüşvetçi olmakla suçlandık oysa kendisi bizim gerceklerimizden o kadar uzaktı ki 5 yıldır hakkımız olan döneri bile alamadığımızı bilmeyecek kadar.

Döner konusunda Sağlıkçı Hakları Platformu olarak tavrımız hep net oldu öyle çok uzun uzun yazmaya da gerek yok yönetmelige tek bir madde.(Sağlık çalışanlarına ödenen ek ödeme miktarı hiçbir şekilde 1500 liranın altında olamaz,bu rakamı karşılayamayan hastanelere genel bütçeden ödeme yapılır ve bu rakam her yıl enflasyon oranına göre yeniden düzenlenir.)eklenerek bu yıllardır gangrene dönüşmüş döner sermaye konumuz kalıcı olarak kapanır.

Ve sağlık emekçileri de her ayın 15'inde ne alacaklarını bilir.

Sağlıkçı Mehmet