2020 ve 2021 yıllarına ilişkin olarak kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarında bazı düzenlemeler içeren Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı ile Devlet memurlarından bazılarının tazminat oranlarına 1 Ocak 2020 tarihinden geçerli artış yapılmıştı. Tazminat oranlarındaki artış, ilgili memurların aylıklarına genel maaş zammı dışında ilave artış yapıldığı anlamına da geliyor.

1 Ocak 2020 tarihinden itibaren tazminat oranları artacak olan Devlet memurları arasında, Din Hizmetleri Sınıfı kapsamındaki bazı kadrolarda görev yapanlar da yer alıyor.

TAZMİNAT MİKTARI ARTACAK OLAN DHS PERSONELİ

1 Ocak 2020 tarihinden itibaren;

**Murakıp kadrosunda olanların yararlanmakta oldukları din hizmetleri tazminatı oranına, 10 puan ilave edilecek.

**Musahhih kadrosunda olanların yararlanmakta oldukları din hizmetleri tazminatı oranına, 5 puan ilave edilecek.

**Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde Eğitim Görevlisi kadrosunda olanların yararlanmakta oldukları din hizmetleri tazminatı oranına 5 puan ilave edilecek.

TAZMİNAT ARTIŞININ NET MAAŞA ETKİSİ

Din Hizmetleri Sınıfı kapsamında görev yapan Devlet memurlarından, 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren din hizmetleri tazminat oranı artacak olanların aylık net maaşının, tazminat artışından dolayı 2020 yılının ilk altı ayında ilave olarak ne kadar artacağı (%15 gelir vergisi diliminde ve Ekim ayı enflasyonuna göre %4,31 oranındaki maaş zammı esas alındığında) bilgisine aşağıdaki tabloda yer verilmiştir.