Sağlık çalışanlarının huzur ve refahını öncelediğini ilan ettiği ek ödeme yönetmeliğiyle ilgili önemli bir konuya tekrar dikkat çekmek istiyorum.

Eğer ki sağlık personeli uyarı yada kınama gibi bir ceza alırsa o dönem hiç bir şekilde ek ödeme alamayacak diyebiliriz. Yani; uyduruk bir ceza verilse dahi ek ödeme yöntemiyle bir daha cezalandırılacağınız anlamına geliyor.

Basit bir olay sonucunda sağlık personelinin alacağı uyarma veya kınama cezasının taban ek ödeme tutarından ya hiç yararlanamama yada unvana göre 350 TL ile 10 Bin TL arasında azalmaya neden olacak.

Konuyla ilgili Ek Ödeme Yönetmeliğindeki ilgili madde şu şekilde:

Taban ödeme; personelin ödüllendirilerek motivasyonun artırılması amacıyla yapılan ödemedir. Bu ödeme, Ek-3A sayılı tablodaki personelin kadro unvanına göre belirlenen taban katsayısının en yüksek Devlet memuru aylığı ile çarpımı sonucu bulunan tutardır. Bu ödemenin hesaplanmasında mesai içi aktif çalışma gün katsayısı ayrıca çarpan olarak kullanılır. Bu ödeme disiplin cezası alanlardan; uyarma ve kınama cezası alanlara bir ek ödeme dönemi, aylıktan kesme cezası alanlara iki ek ödeme dönemi, kademe ilerlemesi cezası alanlara üç ek ödeme dönemi süresince yapılmaz.

BU AY DAHA FAZLA GELİR VERGİSİ KESİLECEK!

Diğer taraftan Ağustos ayında aylık gelir vergisi matrahına dahil edilmeyen sabit ek ödemelerin eylül ayında dahil edildiği öğrenildi. Örneğin; Geçtiğimiz ay 5 bin TL olan aylık vergi matrahı bu ay 9 bin TL olacak. Buda daha fazla gelir vergisi tutarının kesileceği anlamına geliyor.

SÖZLEŞMELİLERİN MAAŞLARI MANUEL YAPILACAK

Öte yandan Maliye Bakanlığı KBS sisteminde aylık gelir vergisi matrahı hesaplanmasında yanlışlıklar olduğu da iddia ediliyor. 4924 sözleşmeliler, döner sermayeden maaş alanlar ile 4B personellerin sabit ek ödemeleri bu ay manuel olarak yapılacak. Manuel yapılmadan kaynaklı hatalar olması durumunda personel mağduriyeti yaşanacağı iddia edildi.

Editör: Haber Merkezi