Lab. ve röntgende çalisan sağlık emekcilerimize bir sendikanın başvurusu üzerine sadece acile hizmet verdikleri dönemde yüzde 50 artırımlı nobet ücreti ödemesi 2019 yılında Danıştay tarafından karara bağlanmış bu önemli gelişme hepimizi sevindirmişti.Fakat gördük ki bu duruma sevinmeyenler de varmış kim mi? Burası çok çok acı ama bizim Sağlık Bakanlığı....

Sayın Bakanlığımız bizler şiddete uğrarken, döner alamazken, herkes esneyip bizler tam çalışırken,sağlık emekçileri hem idarecinin hem de siyasilerin baskı ve mobbingine maruz kalırken, kamuda en düşük maaşı sağlık emekçileri alırken susan ve bizlerle dalga gecer gibi bir de "Hakkınız Ödenmez" diyen bakanlığımız Danıştayın endirek olarak verdiği bu hakkı yememiş içmemiş temyiz etmiş. Yani düşünün olayın asıl vahim tarafı bu bir bakanlık kendi personeline mahkemenin verdiği bir hakkı iptal etmek için temyize gitmiş.

2019 yılında lab. ve röntgen emekçilerine yüzde 50 artırımlı nobet ücreti haktır diyen Danıştayımız ise 2020'de "Hak Degildir" demiş.2019'da hak olan 2020'de ne degişti ki hak olmuyor?

Acil servisin icinde lab. ve röntgenin olup olmaması orada çalışan emekçilerin sorunu değildir.Bu emekçi kardeslerimiz acile hizmet veriyorlar mı evet acile gelen hasta röntgen ve laboratuvara gidiyor mu gidiyor.

Yani hizmetin acilin içinde mi yoksa acilin dışında mı verildiğinin ne önemi var?

Bu kardeşlerimiz de acile hizmet veriyorlar olana ve gerçeğe bakmak lazım bir iki yönetmeligin arkasına saklanarak bu emekçi kardeşlerimizi bu haktan mahrum bırakmak olsa olsa bir şark kurnazlığıdır.

Şimdi tüm ülkemde mutemetler başlamış hesap yapmaya 5000 ile 15 bin Lirayı bulan miktarları geri alacaklarmış.Siz sağlık emekçisine hakki olan döneri bile vermezken gene lab. ve röntgen emekçilerinin analarının ak sütü gibi helal olan bir parayı da geri alacaksınız .Hem pandemiyle hem ekonomik krizle boğuşan Sağlık emekçilerinin bu miktarı ödeyecek durumları yoktur.Zaten dönersiz maaşımızla ay sonunu degil ayın yarısını bile getirememekteyiz.Ha siz diyorsaniz ki evinize ekmek de almayın ama ben bunu alırım o da sizin vicdanınıza kalmış bir durumdur.

Peki yetkili sendika Sağlıksen 2019'da Danıştay böyle olumlu bir karar verdiğinde sen neden bunu bir yönetmelik haline getirterek bu konunun hukuki altyapısını sağlamlaştırmadın?Sendikacılık sadece bakanla görüşüp ne görüştüğünü ne kararlar aldığınızı demeden sosyal medyada resim atmak demek midir?

Sayın Sağlık Bakanlığı kendi personelinize mahkemenin verdiği olumlu bir hakki temyiz edip iptal ettirerek başınız göğe erdi mi?

Sevgili Danıştay vermis olduğunuz karar ne hukukidir ne de vicdani 1 yıl arayla birbirinin tam zıttı 2 karar verebilmek?

Temennimiz bu konunun hakkaniyetle yeniden incelenerek yeniden olumlu kararlar çıkmasından yanadır ,hiç umudumuz olmasa da...

Sağlıkçı Mehmet / Sağlıkçı Hakları