Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde "Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması" programında konuştu.

Buluşmaya katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi.

* Sendikal hareketler cesaret yürek işidir. Ülkeye hizmet için yapılırsa anlamlıdır. Sadece Türkiye sözü verenlerin kamu görevlilerine de herhangi bir hayrı olmaz. Ne kadar saklamaya çalışsalar da milletimiz de biliyor. Memurları tehdit edenlerle güçlü Türkiye inşa edilemez. Bugüne kadar sabit ücretle çalışan kardeşlerimizi enflasyona ezdirmedik.

* Memurlarımızın tüm taleplerini dikkate aldık. Kamu görevlilerimizi anayasal güvenceye biz soktuk. 280 bin sözleşmeli personeli kadroya geçirdik. Kılık kıyafet yasakları kaldırdık. İnanç özgürlüğü getirdik. Kamu görevlilerimizi ek gelir sağladık. Emekli kamu görevlilerine bayram ikramiyelerine kadar pek çok destek verdik.

* 3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz. Memur-Sen'in gayretinin şahidiyiz. Bunu sahiplenmeye çalışan CHP gibi fırsatçılar olduğunu görüyoruz. Bundan sonra Memur-Sen'le işbirliği halinde kamu görevlilerimizin durumlarını iyileştirmeye devam edeceğiz.

Erdoğan: Memur kardeşlerim, bunlara pabuçu bırakmayacak

Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması, İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştiriliyor. Buluşmaya katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun memurlara yönelik sözlerine değinen Erdoğan "Kemal Kılıçdaroğlu memurların hepsini tehdit ediyor. Benim memur kardeşlerim, kamu görevlilerim bunlara pabuçu bırakmayacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından notlar;

* Memur-Sen yöneticilerine hepinize teşekkür ediyorum. Dimdik ayaktayız. Bu vesile ile Memur-Sen'in kurucu genel başkanı fikir dava aksiyon ve gönül adamı merhum Mehmet Akif İnan'ı rahmetle yad ediyorum.

* Ülkemizin en büyük konfederasyonu olarak büyük Türkiye davamıza omuz veriyor. Merhum İnan'ın kurduğu müesseseler tüm mazlumlara hizmet etmeyi sürdürüyor. Memur-Sen, İnan'ın çizdiği çerçevede hakkın adaletin özgürlüklerin gür sesi oluyor. İnsanı esas alan sendikacılık anlayışıyla bu çatı altında yürütülen çalışmalar her şeyin üzerindedir.

* Milli irade adımlarına Memur-Sen destek vermiştir. Memur-Sen 28 Şubat başta olmak üzere darbe ve vesayete dönük tüm teşebbüslerin karşısında dik duruş sergilemiştir. Gezi olaylarından 17-25 Aralık girişimine 16 Nisan referandumuna kadar milletimizi istiklalimizi ilgilendiren her kritik hadisede onurlu demokratik bir tavır takınmıştır.

Editör: Haber Merkezi