Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni Yasama Yılı açılış programında milletvekillerine hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “geçtiğimiz aralık ayında döviz kurunda dengesiz yükseliş yaşanmaya başlandığında aralarında kur korumalı mevduatın olduğu bir dizi tedbirle paniğin önünü kesmiştik” hatırlatmasını yaptı.

Enflasyondaki artışla ilgili de açıklamalarda bulunan Erdoğan, “enflasyon artışının vatandaşımızın refah seviyelerini de yol açtığı kaybı önlemek için memur maaşları, asgari ücret, emekli maaşları ve sosyal yardım rakamlarını yılbaşında ciddi oranda artırdık” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşması şu şekilde devam etti:

Temmuz ayındaki ilave düzenlemelerle, bu artışın daha da ileriye taşıdık.

İnşallah önümüzdeki yılbaşında, tüm ücretlilerin durumlarını, kayıplarını telafi edecek şekilde tekrar gözden geçireceğiz.hep söylediğimiz gibi, hiçbir vatandaşımızın enflasyonun altında ezilmesine izin vermeyeceğiz.

Gelişmiş ülkeler başta olmak üzere tüm devletlerin en büyük sorunu olan enflasynounun yol açtığı kayıpları telafi konusunda da, inşallah dünyaya örnek olacağız.

Önündeki tüm engelleri birer birer kaldırarak, Türkiye'nin, küresel siyasi, ekonomik, askeri güç mücadelelerinin ortasında bir istikrar adası olarak hedeflerine doğru ilerlemesini sağlamakta kararlıyız.

Küresel dalgalanmalar üleleri, alışageldiklerimizden farklı yöntem ve üsluplarıyla yürütülen yeni tür savaşların eşiğine getirmişken, biz kendimizi bu kırılgan süreçten de ayrıştıracağız.