Erdoğan ihracatın şampiyonları ödül töreninde yaptığı açıklamada ocak ayında yapılacak düzenlemeler ile beraber önümüzdeki temmuz ayında yapılacak zamlar hakkında değerlendirmede bulunarak “vereceğimiz enflasyon farkları ile milletimizin her kesimini daha da rahatlatacağız” açıklamasında bulundu.

TEDBİRLER GELİŞTİRİYORUZ

“Vatandaşların döviz alışkanlığını Türk lirasına çevirmek için çeşitli alternatifleri gündeme alıyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “rasyonel gerekçelerle açıklanamayacak fiyat artışlarına karşı tedbirler geliştiriyoruz” ifadesini kullandı.

TEMMUZ'DA ENFLASYON FARKI İLE RAHATLATACAĞIZ

Memurlara yapılacak temmuz ayındaki zamma dikkat çeken Erdoğan, “temmuz ayında enflasyon farklarıyla ocakta ücretlerdeki yeni düzenlemelerle milletimizin her kesimini daha da atlatacağız” diyerek 2023 yılı şubat ve mart aylarını işaret etti. Şubat ve mart ayından itibaren bu sorunları geride bırakacağımızı savunan Cumhurbaşkanı, “Rusya Ukrayna Savaşının enerji fiyatlarındaki artışın etkisi olmasaydı hedeflerimize ulaşabilirdik. Savaş, hedeflerimizin yıl sonuna kaymasına neden oldu” değerlendirmesinde bulundu.