Cumhurbaşkanı Erdoğan enflasyonla ilgili yılbaşını işaret ettiği açıklamasında, iyileşmenin yılbaşından itibaren hızlanacağını belirtti.

“Şubat ayından itibaren daha makul ve kontrolü kolay bir yere gelecektir” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı, asgari ücretle ilgili de “gereken fedakarlıkları yaparak çalışanların hak ve refahlarını ne kadar korursak ortak hedefimize o derece hızlı ve güvenli ulaşabiliriz” açıklamasında bulundu.

“Kobani ve İdlib’de gereken tedbirler neyse her an alıyoruz” diyen Cumhurbaşkanı, Kobani bitti, İdlib’de, kobani’de tedbirlerimizi aldık ve bundan sonra da alacağız” ifadesini kullandı.

Erdoğan burada ekonomi gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türk ekonomisinin tüm saldırılara rağmen ayakta kaldığını dile getiren Cumhurbaşkanı, Avrupa'da son dönemde yaşanan sıkıntılara dikkat çekti.

Tedarik zincirinin kırılması ve Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte enerji krizine giren Avrupa'daki marketlerden gelen boş far görüntülerini hatırlatan Cumhurbaşkanı, şöyle konuştu:

"Artık kaderimizi milletimizin kendisi belirliyor"

"Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına çıkartacağız. İş dünyamız da vatandaşlarımız da müsterih olsunlar. 20 yıl önce Doğu'nun Güneydoğu'nun halini düşünün.

Yatırımlar burada var mıydı? Ama şimdi Doğu'da Güney Doğu'da yatırımlarımız devam ediyor. İhracat arttı. Büyüme başladı. Şimdi Türkiye dünyada büyüyen ülkeler arasında ilk 3'te ilk 5'te yerini alıyor. Artık kaderimizi milletimizin kendisi belirliyor.

Bugün geniş bir alanda sözde değil fiilen etki sahibi bir konuma geldik. Çevremizde siyasi krizler kol gezerken, biz güven içinde geleceğimize bakabiliyoruz.

Editör: Haber Merkezi