Milyonların heyecanla beklediği emeklilikte yaşa takılanlar ile asgari ücrete zam konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan son dakika açıklaması geldi.

Aralık ayının yaklaşması ile beraber emeklilikte yaşa takılanlar yasalaşacak düzenlemeyi beklerken yeni yılla birlikte asgari ücrete yapılacak zam da merak konusu olmaya devam ediliyor.

CUMHURBAŞKANI: “EN ÖNEMLİSİ…”

ATV’de katıldığı canlı yayında asgari ücret ve EYT ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “en önemlisi” tanımı yapması gözlerden kaçmadı.

2023 yılında asgari ücret ne kadar olacak? EYT son gelişmeler neler? Milyonlar bu 2 kritik sorunun cevabını bekliyor.

ASGARİ ÜCRET KULİSLERE YANSIDI!

Asgari ücret artışı ile ilgili kulislere yansıyan bilgilere göre 8500 TL ile 10.000 TL arasında bir tutar olacağı konuşulurken, konuyla ilgili gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına çevrilmiş durumda.

ERDOĞAN: VEDAT BEY ÇALIŞIYOR

Aralık ayının son haftasında açıklanması beklenen asgari ücretle ilgili canlı yayında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vedat Bey çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor” dedi.

CUMHURBAŞKANI ORTAK CEVAP VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hem EYT hem asgari ücret hemde sözleşmeli personele kadro ile ilgili ortak cevap vermesi ise dikkat çekti.

CUMHURBAŞKANI: ARKA ARKAYA AÇIKLAYACAĞIZ

Canlı yayında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleşmeli personel, EYT ve 2023 asgari ücret zammı ile ilgili yaptığı açıklama şu şekilde oldu: “Şu anda Vedat Bey çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ettiriyor. İnşallah önümüzdeki ay ve yeni yıl, bunların arka arkaya açıklandığı aylar olacak. Bunların en önemlisi asgari ücretin yeniden tespiti çalışması olacak. Gerek sözleşmeliler, gerek EYT, arka arkaya... 2023'e bunları da açıklayarak girmiş olacağız.”

TOPLAM YÜZDE 82 ZAM YAPILMIŞTI

Asgari ücret tespit Komisyonu %52’lik bir zamma imza atarak net 4253 TL olarak belirlenmiş, Temmuz ayında %30’luk ikinci bir zam yapılmıştı. Enflasyonun ilk altı ayda %70’i aşması nedeniyle haziran ayında enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete ikinci bir zam yapıldığını açıklamıştı.

Asgari ücret son yapılan açıklamayla %30 zamlanmış ve net 5.500 TL’ye yükselmişti.

Editör: Haber Merkezi