Dünyayı kasıp kavuran ve ülkemizde de her geçen gün vaka sayısı yükselen coronavirüs (Covid-19) nedeniyle Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı DR. Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları Ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi, 'karantina merkezine' dönüştürüldü. 

Karantina hastalarının tutulduğu hastanede bu değişiklik sağlık çalışanları açısından daha riskli olurken, hasta sayısı düştüğü gerekçesiyle 'nöbet ücretleri' kaldırdıldı.

Samsun ve ilçelerinin dışında bölgeden gelen göğüs hastalarının da tedavi merkezi olan hastaneye, 'corona karantina hastanesi' olması nedeniyle bir kaç gündür normal hasta alınmamaya başlandı. Bazı birimlerinde değişiklik yapılan hastanede, daha önce günlük ortalama 750 hasta gelirken, şimdi risk grubu olan corona şüphelisi hastalar ve çok acil vakalara hizmet vermeye başlayan hastanede bazı sağlık çalışanlarkının 'iş yükünüz azaldı' gerekçesiyle nöbet ücretlerinin kesildiği öğrenildi. 

SAĞLIK RİSKİMİZ NE OLACAK

Sağlık çalışanları idarenin aldığı bu karar karşısında adeta şok olurken, hastalık risklerinin artmasına rağmen, nöbet ücretinin kesilmesi, 'herkesçe yaptıkları çalışmalarla ayakta alkışlanan sağlık çalışanları açısından' ücret dengesizliğine dönüştü. Hastanenin riskli olmasına rağmen gece gündüz çalışan sağlık çalışanları uygulamanın düzeltilmesi gerektiğini belirtirken, "Normal çalışmalarımızda yaklaşık nöbet ücreti alırken, sağlık riskimiz arttı bu kez de nöbet ücretlerimiz kesildi. İcapcı gibi bir uygulama corona hastanesin'de olabilir mi" diye tepki gösteriyor. Bu arada hastanede görev yapan sağlık çalışanları, Vali Osman Kaymak ve İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr.  M. Ali Oruç'un sorunlarıyla ilgilenmesini istedi. 

RİSK ARTTI AMA ÜCRETLER DÜŞTÜ

Türkiye, sağlık çalışanlarını vefakar çalışmalarını 'ayakta alkışlarken', karantina hastanesine dönüştürülen Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde 'iş yükü azaldı' gerekçesiyle bazı sağlık çalışanlarının 'nöbet ücreti' kesildi. Sağlıkçılar şaşkına döndü. 

Kaynak: Zekeriya FIRAT